Harjumused, mis iseloomustavad igavaid vestluskaaslasi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik oleme sattunud üritustele, pidudele, konverentsidele või koosviibimistele, kus seltskonnas on paar igavat vestluskaaslast. Tavaliselt mõjuvad igavad inimesed nii, et kui sa korra oled olnud nendega vestluses lõksus, siis sa loodad, et seda ei juhtu enam mitte kunagi.

Kui keegi aga ütleb sulle otse näkku, et sa oled igav vestluspartner, siis mõjub see su sotsiaalelule kahtlemata negatiivselt. Igavate ja huvitavate inimeste vahel on mitmeid erinevusi ning üheks suurimaks erinevuseks on see, kuidas teised sind näevad. Kui sind peetakse igavaks kaaslaseks, võib juhtuda, et sulle ei tule enam kuigi palju kutseid üritustele ja kui tuleb, väldivad teised sind kui katku, kirjutab Elite Daily.

Järgnevalt on välja toodud mõned harjumused, mis on iseloomulikud neile, keda ei peeta väga põnevateks vestluskaaslasteks. Iga harjumuse juures on ka soovitused, kuidas võiks sinust saada huvitavam kaaslane.

1. Negatiivne egotsentrism

Teadlased on kindlaks teinud, et kõige kiirem viis negatiivse esmamulje jätmiseks on see, kui sa oled pidevalt halvas tujus, virised, räägid oma probleemideks ega ilmuta teiste vastu üldse huvi. Kindlasti on paljud meist sattunud kokku inimestega, kes muudkui kurdavad, et nende elus läheb kõik halvasti.

Pole vahet, kas probleemiks on su kallim, töö, kodused kohustused või hobid, uuringud on näidanud, et inimesed üldiselt ei hooli teiste kaebustest. Räägi parem asjadest, mis sulle rõõmu pakuvad ja mis sind ennast huvitavad.

2. Labased vestlused

Teine viis, kuidas endast negatiivset ja igavat muljet jätta, on see, kui räägid vaid labastest ja pealiskaudsetest asjadest, huvitud vaid paarist kindlast teemast ja räägid üha uuesti samu lugusid ning nalju. Tavaliselt läheb sellistes olukordades nii, et vestluse põhiteemaks on ilm, töö või see, mida keegi üritusest arvab.

Labased või tühised vestlused leiavad aset, kui üks või mõlemad vestluskaaslased ei soovi end teisele inimesele avada. Astu esimene samm ja võta jutuks mõni huvitavam teema, mis pole niivõrd tühine kui ilmateade.

3. Huvi puudumine

Kolmas harjumus, mis iseloomustab igavaid vestluskaaslasi, on see, et nad ei ilmuta vestluse vastu mingit huvi. Kas oled kunagi rääkinud inimesega, kes annab sulle vaid ühesõnalisi vastuseid? Selliste inimestega pole kuigi lihtne suhelda, kuna tekib tunne, et sa pead iga sõna neist välja pigistama. 

Uuringud on kindlaks teinud, et kui inimene ilmutab vähe entusiasmi, räägib monotoonse häälega, väldib silmsidet ja käitub tuimalt, peavad teised teda üsna igavaks kaaslaseks. Sellest harjumusest on aga võimalik vabaneda. Sa pead lihtsalt teadlikult oma käitumist ja suhtlust jälgima ning näitama kaaslaste vastu rohkem huvi välja.

4. Jutu tuumani jõudmisega venitamine

Igavaks peetakse neidki, kel kulub jutu tuumani jõudmisega tohutult kaua aega. Täpsemalt on igavad need vestluspartnerid, kes räägivad aeglaselt, teevad vastates pikki pause ja kel kulub jutumõtteni jõudmiseks aega. 

Mõtle näiteks mõnele õpetajale või õppejõule, kes rääkis alati klassi ees väga pikalt ja kordas sageli samu asju üle. Selle asemel, et ise samamoodi rääkida, too oma jutu põhipunktid kiirelt esile ja varu omale mõned tagavaralood, mida saad kasutada siis, kui vestlus peaks igavaks muutuma.

5. Arvamuse puudumine

Me kõik teame ilmselt vähemalt üht inimest, kel puudub erinevate asjade osas oma arvamus. Samas teame kindlasti ka inimesi, kel on kõige kohta arvamus. Mõlemad variandid on üsna äärmuslikud, kuid oma arvamuse avaldamata jätmine võib jätta sinust igava mulje.

Kui sul pole eriti mõtteid, mida teistega jagada, sul puudub oma arvamus, su mõttekäigud on üsna etteaimatavad või sa üritad kogu aeg teistega nõustuda, siis võivad teised sind igavaks pidada. Inimesed naudivad arutelusid, seega avalda oma mõtteid julgemalt.

6. Enesekesksus

Mina, mina, mina. Kui sina oled ainuke, kellest sa rääkida tahad, siis leiavad teised kiiresti omale asjalikumaid vestluspartnereid, keda huvitavad ka muud teemad. Enesekindlus on tore, kuid liiga suur ego on igav.

Uuringud on näidanud, et inimesed tahavad endast rääkida. Seega, selle asemel, et ise kogu aeg oma muresid jagada, küsi parem, kuidas teistel läheb ja anna neile võimalus rääkimiseks.

7. Pidev tõsidus

Pole just kuigi huvitav rääkida inimesega, kes on kogu aeg surmtõsine. Isegi Bill Gates on tunnistanud, et iseennast ei tohi liiga tõsiselt võtta. 

Naera teiste naljade üle. Naerata, kui nad kasutavad sarkasmi. Pööra ebamugavad olukorrad naljaks. Ära käitu kui robot, väljenda oma emotsioone julgelt!

8. Teistele asjadele keskendumine

Kas on juhtunud, et keset vestlust võtad oma telefoni välja ja saadad kellelegi teisele sõnumeid? Või kontrollid oma Facebooki või Instagrami, kui kaaslane sulle midagi räägib? Kas sul on raske vaid ühele asjale keskenduda ja mõtled pidevalt millelegi muule? Sellised asjad võivad sinust teha vägagi igava vestluskaaslase.

Keskendu sellele inimesele, kellega sa räägid. Ole hetkes kohal ja pühendu 100 protsenti vestlusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles