Valge pits – naiselikkuse sünonüüm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee

​Nendel päevadel kui päike on kõrgel taevas ja silmad tõmbuvad harjumatu valgushulga pärast kissi, on kusagil sügaval hingesopis lootus, et varsti ta tuleb ning jääb – kevad. Teda ootavad kõik. Sulanud lumi, põske paitav päike ja lakkamatu linnulaul paneb meie, põhjamaalaste, vere vemmeldama. Esimese soojaga lendavad paksud vammused suure kaarega seljast. Vapramad mehepojad otsivad viivitamatult kapipõhjast «puhkusel» olnud šortsid+plätud+kirju T-särgi ning loobuvad nendest vastu tahtmist alles oktoobri lõpul esimeste külmade aegu... 

Olgem realistid – ilmateate järgi tuleb kohe-kohe talv tagasi, aga siiski tahaksin täna rääkida ühest selle kevad-suve 2015 suurimast trendist – valgest pitsist, kirjutab Osta.ee moeblogi.

Foto: osta.ee

Valge pits on midagi palju enamat kui väikeste tüdrukute unistustes olev pulmakleit, mis valge pitsi mainimisel enamustel silme ette kangastub. Valge on puhtuse, pits aga naiselikkuse sümbol ning nende kahe sümbioos annab võimsa segu romantikast, igatsusest ja millestki, mis on ainult naiste pärusmaa. Valge pits on kuidagi nii oma, nagu vana hea tuttav, keda rõõmuga tänaval kohtad, pikemalt juttu vestma jääd ja hetk hiljem imestad, et miks ometi pole nii ammu enam üksteisele helistanud ja juttu vestnud. Sama lugu on selle pitsiga. Ei teagi, kas see soe tuttavlikkus pärineb lapsepõlvest, kus igas korralikus peres oli meie oma emade ja vanaemade heegeldatud linikud laual. Säravvalged, piinlikult korralikult tärgeldatud. Müts maha meie naissoo eelkäijate ees, et võime täna välja teenitud uhkusega rääkida Haapsalu pitsist või Seto memmede filigraansetest heegeldustest. (Pildil oleva pluusi leiad siit)

Omamoodi on valge pits klassika ega kao moepildist jäädavalt kuhugi. Kuid nagu paljude trendidega on tendents, et need tulevad alati mingi aja möödudes jõulisemalt tagasi. Sel kevadel oleme tunnistajaks valge pitsi comeback'ile.

Valge pits on romantiline, õrn ja ilus. Nagu hommikune udu, nagu esimesed lumikellukesed, nagu soojad sõnad, mis hingekeeli paitavad. Seda enam peab silmas pidama, et seda õrnust ja ilu oma valede valikute ja kombinatsioonidega ei varjutaks.

Foto: osta.ee

Kuidas pitsi kanda?

• Pitsi kandes tuleks vältida pitsdetailidega ehteid, pigem olgu ehted ja aksessuaarid väikesed ja

tagasihoidlikud. 

• Juhul kui riideese on üleni pitsist, siis sobib see hästi mõne lihtsa riideesemega, näiteks pitspluus liibuva seelikuga või pitsist seelik lihtsalõikelise särgiga, aga miks mitte isegi maika, T-särgi või koguni pusaga (nt pildil olev pitsist pluus sobib kenasti teksadega).

• Valget pitsi võiks sobitada pigem ühetooniliste, mitte kirjude rõivastega. 

• Päevitunud nahaga sobivad imehästi kreemjas ja valge pits koos pruunist nahast kingade, koti ja vööga. 

• Kui tunned, et tahad valget pitsi kohe, juba täna, kandma hakata, siis selleks ei pea sa sugugi ootama kuni suvepäike sind pruunistanud on proovi valget pitskleit-tuunikat nahktagi ja mustade sukkpükstega. Valget pitsilist särki võib kombineerida ka nahast pükste või seelikuga. See on hea variant ka neile, kes soovivad liigset romantilisust tasakaalustada.

Foto: osta.ee

• Valge pits sobib väga hästi pastelsete õrnade pooltoonidega. 

• Kuna pits ise juba on väga efektne, siis kogu ülejäänud outfit iga võiks olla tagasihoidlikum tagasihoidlikumad aksessuaarid, ühetoonilised kingad ning lihtne soeng (pildil oleva pluusi leiad siit).

• Valge pits koos teksaga on üks klassikalisemaid kombinatsioone ja toimivamaid variante näiteks valge pitsiline särk ja teksapüksid või teksasärk ja maani ulatuv pitsiline seelik. Lihtne, ilus ja igapäevane.

Valge pits on ka minu garderoobis täiesti esindatud, kuid tõsi küll, üsna minimaalses koguses. Üks pikkade varrukatega puuvilla-lina segune särk väikeste pitsdetailidega, mis on mõnus, õhuline ja sobib imehästi lühikeste beežide šortside, pruuni vöö, suvesaabaste ja postiljoni tüüpi kotiga.

Ja see on kõik, rohkem pole ühtegi valget pitsilist rõivaeset mu kappi teed leidnud. See ei tähenda, et plaanis pole. On küll. Nimelt hoidsin juba eelmine aasta silmad lahti ja otsisin kerget ja õhulist boho stiilis pitsilist valget või ekru toonis kleiti, kuid kahjuks sellist, mis oleks mind «kõnetanud», pole veel leidnud.

Jätkan otsinguid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles