Laused, mida ükski naine ei taha kuulda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed, kas teie teate, kuidas naistega õigesti suhelda? Mida tasub naistele öelda ja milliseid lauseid tuleks kindlasti vältida? Cosmopolitan.com ulatas meestele abikäe ja pani kirja mõned laused, mida ükski naine ei taha kuulda.

1. «Sa oled armas!» See võib tunduda süütu komplimendina, aga paljud naised tõlgendavad seda nii, et mees peab naist kas lapsikuks või lühikeseks. Ütle pigem naisele, et ta on seksikas või stiilne. «Armas» on omadussõna, mida võiks pigem kasutada lemmikloomade või beebide kohta.

2. «Sul on väga kena nägu.» Teisisõnu: «Kahju, et selle näo küljes on keha, mis pole kuigi kena ega seksikas.»

3. «Miks sa ei naerata?» Miks peaks naine naeratama, kui tal pole selleks tuju? Soovid näha võltsnaeratust? Ära käi talle peale, et ta oma suunurki ülespoole kergitaks; aga kui naine kingib sulle oma kauni naeratuse, tee talle selle kohta kena kompliment.

4. «On vist tore pidevalt tasuta jooke saada.» Ära eelda, et naised käivad väljas vaid selleks, et mehed neile jooke välja teeks. Normaalsed naised võtavad välja minnes ikka raha kaasa ega jää lootma sellele, et peavad mõne mehega mesijuttu ajama, et midagi juua saada.

5. Kui naine tellib salati, küsib mees: «Kas sa oled kaalujälgija?» Restoranid pakuvad väga maitsvaid salateid, seega ei tasu eeldada, et naine tellib salati vaid seetõttu, et selles on vähem kilokaloreid kui praes. Muide, kuna salatites kasutatakse ka salatikastmeid, ei pruugi salat restoranimenüüs sugugi kõige tervislikum valik olla.

6. «Sa oled alla võtnud.» Kehakaal on naiste jaoks väga tundlik teema, seega mõistlikum oleks seda mitte kommenteerida.

7. «Kas sa tunned end hästi? Sa näed väsinud välja.» Üks asi on see, kui sa ütled seda naisele, kes on mitu päeva haiguse tõttu voodis olnud. Hoopis teine lugu on aga siis, kui ütled seda naisele, kes on täiesti terve, tõenäoliselt kulutas hommikul aega oma meigi ja välimuse viimistlemisele ning enda arvates näeb imekena välja.

8. «Kas sa oled trenni teinud?» Selle lausega viitad sa sellele, et viimane kord, kui kohtusite, oli naine kogukam/mitte nii heas vormis.

9. «Sa oled oma soengut muutnud.» Tõlge: «Ma näen, et su soeng on teistsugune, kuid see ei meeldi mulle nii väga, et seda kiita.»

10. «See riietus on... teistsugune.» Põhimõtteliselt on sel kommentaaril sama tähendus, mis eelmisel.

11. Kui naine on soojal maal käinud ja mees ütleb: «Sa pole üldse päevitunud.» Mõnele inimesele ei hakka päike niivõrd hästi peale ja mõni tahab end päikse eest kreemiga kaitsta, et nahk oleks terve.

12. «Ära muretse, küll sa kohtud õige mehega, kui sa lõpetad tema otsimise.» Ära kunagi vihja naisele, et tema meheotsingud ei anna tulemusi ega kommenteeri seda, et naine on sinu arvates pikka aega juba üksik olnud. Võib-olla see on tema valik, see ei puutu teistesse.

13. «Sa andsid endast parima.» Vahel juhtub nii, et naine ise teab, et ta ei andnud endast parimat ja tahaks kuulda teistelt, mida ta võiks järgmine kord teisiti teha.

14. «Iga asi juhtub kindlal põhjusel.» Asjad juhtuvad, sest elu on ebaõiglane ja kõigele pole vaja selgitust leida. Pealegi, kas ütleksid seda ka kellelegi, kes kaotas äsja oma vanemad/abikaasa/lapse autoavariis? Vahel piisab ainult toetavast kallistusest, alati pole vaja selgitusi jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles