Neli tüüpilist abieluprobleemi ja nende lahendused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igas abielus esineb probleeme.
Igas abielus esineb probleeme. Foto: SCANPIX

Familycircle pakub välja strateegiad, kuidas vältida enamlevinud eksimusi, mida abikaasad teevad.

Kõrvalseisjatele kurtmine

Milles probleem seisneb? Liigne tagarääkimine tekitab palju negatiivset energiat. Kas tõesti on vaja tervel maailmal arvata, et teie abielu on katastroof? Pealegi paneb halvale küljele keskendumine unustama, mis põhjustel te üldse koos olete.

Abieluteemalise teose autor Mira Kirshenbaum leiab, et teistele kurtmisega ei saagi mees enda abikaasa vajadustele vastu tulla, kuna temaga pole neist räägitud.

Teine suur eksimus on laste segamine enda probleemidesse. Ei saa oodata, et viimased hakkaksid pooli valima.

Lahendus: Abielus vajaliku privaatsuse taastamiseks tuleks vältida detailide avaldamist kõrvalseisjatele.

Kui sõbrad hakkavad kaasade vigadest rääkima, jää kaastundlikuks, kuid ära lisa vestlusesse nüansse enda abielust. Samuti püüdke perekondlikel kokkusaamistel üksteist igal võimalusel avalikult tunnustada.

Vaene-mina sündroom

Milles probleem seisneb? Vaikuses kannatamine ja tegelike tunnete tagasihoidmine ei vii tulemusteni ning kasvatab asjatut vimma.

Lahendus: Ütle, mida mõtled. Leia rääkimiseks aeg, kui olete mõlemad partneriga rahulikud ja avatud ning esita probleem ülesandena, mille peate koos lahendama.

Näiteks: «Mulle tundub, et me ei suuda hommikuti õigeaegselt kodust väljuda. Kas oleks abi sellest, kui laseksin sinul esimesena vannituba kasutada?»

«Asjade» üle tülitsemine

Milles probleem seisneb? Partneri kritiseerimine, talle kuuluvate esemete pärast, tuleneb tavaliselt soovist, et teine pool peaks end muutma. Siiski on ebaõiglane tahta, et keegi jätaks enda huvid ja elaks teise inimese nõudmiste järgi.

Psühhoterapeut Michele Weiner-Davise sõnul ongi abielule omane, et mõningaid asju teineteise juures armastatakse ja teisi mitte.

Lahendus: Mõnikord on kahtluse all olevad esemed ühe poole jaoks tõeliselt olulised ning sel juhul tuleks partneril neid võtta, kui väikest tüütut osa muidu meeldivas seikluses.

Kui vaieldakse aga tühiste asjade üle või ei suudeta kokku leppida, mis tuleks ära visata, siis peaks üheskoos ajurünnakule asuma. Näiteks võite garaažis väljamüügi korraldada ning saadud summa investeerida uude televiisorisse, mida mõlemad osapooled ammu soovinud on.

Liigne distants

Milles probleem seisneb? Kui abielust ära jätta kvaliteetaeg üksteisega, tekib oht liiga mugavaks minna ning isegi arvata, et suhte nimel ei ole vaja enam tööd teha. Sellisel juhul võite ühel hommikul avastada, et ei mäleta, miks üldse abiellusite.

Lahendus: Inimesed reageerivad austusele ja lahkusele. Seega eemaldage segajad ning kasutage aega läheduse taastamiseks. Kui teil on saanud harjumuseks kõik õhtud televiisori ees veeta, lülitage see vähemalt 20 minutiks välja, et omavahel rääkida või koos ristsõnu lahendada.

Kui olete abikaasaga voodis kaugeks muutunud, siis tegelege antud probleemiga, kuna toimiv intiimelu muudab kogu suhte tugevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles