Imelihtne moodus, kuidas harjutada end vähem sööma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevade saabudes mõtlevad paljud meist dieedipidamisele, kuna tahaks ju uuesti mahtuda nende ilusate ja õhukeste riiete sisse, mida kandsid eelmisel kevadel ning suvel. Õnneks on nüüd välja selgitatud, kuidas võiks oma toitumist piirata ilma nälga kannatamata ja lisakilodega võitlemata.

Pole kahtlustki, et figuuri aitab ilusamaks muuta see, kui vahetad mõned ebatervislikud toiduained tervislikumate vastu, ent maiustustest jms ei tasu täielikult loobuda. Teadlased tegid kindlaks, et toitumist aitab kontrollida see, kui sa sööd võimalikult aeglaselt, kirjutab RedBook Magazine.

See kõlab lihtsalt, kuid teadlased on veendunud, et aeglasemalt söömine võib anda väga häid tulemusi. Iowa State’i ülikooli teadlased andsid katsete käigus osalejatele pitsat. Ühel päeval öeldi inimestele, et nad mäluksid igat suutäit 15 korda, järgmisel päeval paluti neil mäluda 40 korda.

Selgus, et kui inimesed mälusid toitu 40 korda, tajus nende aju paremini, millal kõht saab täis. Teisisõnu sai osalejate kõht aeglasemalt mäludes kiiremini täis ja nad ei tundnud üldse nälga.

Ometi ei tasu arvata, et aeglasemalt mälumine lahendab kõigi kehakaaluprobleemid, kuid see on kindlasti asi, mida tasuks proovida, kui soovid toitumist kontrolli alla saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles