Neli märki, et oled trenniga liiale läinud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt tead, et ilusa figuuri nimel tuleb kõvasti vaeva näha. Aga kas on võimalik, et ideaalse keha vormimisel läheme mõnikord trenniga liiale?

Treener  John Gaglione sõnas, et trenniga on võimalik liiale minna ja see võib tervisele ohtlik olla. «Vahel tasub aeg maha võtta ja veidike vähem pingutada, et saavutada häid tulemusi,» ütles ta. «Mida paremas vormis ja tugevam sa oled, seda pikemat taastusaega su keha vajab.» Ent iga inimene on erinev, seega on raske üheselt defineerida, mida tähendab «trenniga liiale minek», kirjutab Shape.com.

Järgnevalt on välja toodud neli märki, mis näitavad, et oled trenniga üle pingutanud ja peaks vahelduseks enda vastu leebem olema.

1. Oled kaotanud huvi trenni vastu

Kui pead tõsiselt mõtlema, kas teed liiga palju trenni või mitte, oled ilmselt selline trennifänn, keda erutab ainuüksi mõte jõusaali minekust. Aga kui sa järsku tunned, et motivatsioon on kadunud või mõte trennist ei tundu enam huvitav, siis on see märk, et peaksid vahelduseks puhkama.

2. Sa ei saa magada

Teadlased on kindlaks teinud, et üliintensiivne trenn võib põhjustada unetust. Kui sa sunnid end füüsiliselt kõvasti tagant, võib trennist tulenev stress tõsta teatud hormoonide taset (nt kortisooli). Nende hormoonide koguse tõus võib aga põhjustada unetuid öid.

3. Su süda peksab

Kogenud sportlased jälgivad oma südamelööke puhkeasendis, kuna siis nad teavad, millal muutub trenn nende jaoks liiga intensiivseks. Isegi, kui sa pole profisportlane, tasuks hommikul oma südamelööke kontrollida, kuna siis on lihtsam kindlaks teha, millal oled trenniga liiale läinud. Kui kurnad liigselt oma keha ja südant, muutuvad südamelöögid kordades kiiremaks.

4. Trenn mõjub üha väsitavamalt

Alguses olid harjutused sinu jaoks pigem lihtsad ja tegid neid kerge vaevaga, kuid nüüd on treeningkava kurnav ja väsitab kiiremini ära. See on selge märk, et su lihased vajavad trennist puhkust. Sellele võib viidata ka see, kui näiteks trennivälisel ajal tundub keha olevat ebatavaliselt raske ja olemine on loid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles