30 küsimust, millele võiks 30. eluaastaks osata vastata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kahekümnendad eluaastad on küsimuste esitamise aeg, siis kolmekümnendad on küsimustele vastamise aeg. Vähemalt seda meile tihtipeale räägitakse. Kahekümnendates on normaalne see, et proovime uusi asju ja teeme mõnikord vigu; kolmekümnendad on aga uus ajajärk, mis toob kaasa uued kogemused.

Kolmekümneselt võid end ikka veel nooreks pidada. 30. sünnipäev ei tähenda seda, et peaksid lõpetama õppimise, arenemise ja küsimuste esitamise. Kõigi nende tegevustega tasuks jätkata ja kui meenutad küsimusi, mis sind painasid umbes 5-10 aastat tagasi, siis peaksid nüüd oskama neile ka vastuseid leida, kirjutab Elite Daily.

Need küsimused ei puuduta seda, mida sa tegema peaksid või kuidas oma raha investeerima. Need küsimused puudutavad sind ennast ja seda, milliseks inimeseks sa tahaksid saada. Need on isiklikud küsimused, mis aitavad sul ennast paremini tundma õppida. Kolmekümneselt pole sa vana, kuid sa oled vanem. See tähendab, et sa oled targem ja sul peaks olema vastused järgnevatele küsimustele.

1. Milliseid omadusi tahaksin partneris näha? Kolmekümnendates ei tohiks suhteid luua enam selleks, et välja selgitada, mida sa tahad. Suhted peaksid olema sellised, kus sa aktiivselt püüdled nende asjade poole, mida sa ihkad.

2. Kas mu kallim on see inimene, kellega ma tahan elu lõpuni koos olla? Kui loodad, et see, kellega sa parajasti koos oled, muudab end, liigu edasi. Inimesed ei muutu, muutub vaid see, kuidas me neid näeme.

3. Mis teeks mind õnnelikuks? Sa tead oma südames, mida sa tahad ja mida mitte. Kui sa oled kolmekümneselt ikka veel õnnetu, on see su oma valik.

4. Kas asi on seda väärt? Kui see, millega sa tegeled, on ohverdusi väärt, siis sa teed õiget asja. Kui ei ole, liigu edasi.

5. Kas see on töö, mida ma tahaksin teha ka kümne aasta pärast? Kahekümnendates tasuks erinevatel ametikohtadel eksperimenteerida ja end proovile panna. Kolmekümneselt peaksid aga teadlikult liikuma töö poole, mida sa tegelikult ka teha tahad.

6. Kas ma igatsen teda? Kui mõtled endiselt kallimale, kes su sõrmede vahelt plehku pani, siis ilmselt peitub selles mingi põhjus. Sa ei kasuta enam oma aega unistamisele, vaid üritad seda inimest oma ellu tagasi tuua.

7. Kas ma kahetsen midagi? Kolmekümnendates võiks vanu vigu parandada või need unustada, kuid suuri vigu ei tasuks enam korrata.

8. Millised on mu eesmärgid? Mõtle nendele eesmärkidele, mis on sul juba tükk aega olnud ja mida sa pole veel suutnud ellu viia.

9. Millist mõju ma tahan avaldada? Sa ei pea 30. sünnipäevaks olema maailma muutnud, aga sa peaksid teadma, millist märki tahad endast maha jätta.

10. Kas ma tahan perekonda? Sellele pole õiget ega valet vastust ja kolmekümnendaks eluaastaks sa tead, et sellepärast ei pea muretsema.

11. Kas mu sõbrad on tõesti mu sõbrad? 20. eluaastates õppisid, et sul pole palju sõpru vaja; piisab vaid paarist õigest sõbrast.

12. Kas ma olen hea sõber? See, kuidas teised sind kahekümnendates kohtlesid, näitab hästi, milline sõber sa kolmekümnendates oled.

13. Kas ma tahan elada selles linnas? Kahekümnendates vahetasid sageli elukohta, kuid nüüd oled valmis oma elu ühes kohas sisse seadma.

14. Millal tundsid end kõige õnnelikumana? Kui sa ei oska veel sellele vastata, siis on see aeg alles ees. Kui sa tead, millal on olnud su elu kõige õnnelikum hetk, kujunda oma edaspidi elu selle mälestuse mustri järgi.

15. Kas ma olen hea laps oma vanematele? Sa tajud ise, millal ei pea enam oma vanematele toetuma, vaid annad neile võimaluse sinule toetuda.

16. Kas ma olen hea inimene? See on küsimus, millele peaks igas vanuses suutma vastust leida. Vaata enda sisse, mida sa näed?

17. Kas ma hoolin sellest, mida teised arvavad? Ilmselt hoolime teiste arvamustest elu lõpuni, aga kolmekümneselt oleme õppinud, et arvamustel ei tasu lasta end kõigutada.

18. Kas ma peaksid süüd tundma, kui lõpetan kellegagi suhtlemise? Kahekümneselt õppisid, et kõik suhted pole sinu aega ja energiat väärt.

19. Kas mu sõbrad on need, keda ma tahan oma ellu? Kahekümneselt ei pea looma suhteid, mis kestavad elu lõpuni. Kolmekümneselt saame sellest aru.

20. Kas inimesed austavad mind? Kahekümneselt oled paika pannud, kellelt ja kui palju austust sa ootad. Kolmekümneselt suudad end veelgi tugevamalt kehtestada.

21. Kas ma hoolin piisavalt oma kehast? Kolmekümneselt mõistame, et kõige tähtsam pole leida lahendusi, vaid hoopis aktsepteerimist.

22. Kas ma oskan enda eest seista? Kahekümnendates otsisid oma häält, kolmekümneselt tuleb seda kasutada.

23. Kas muutusteks on liiga hilja? Kahekümneselt võisid seda sageli endalt küsida, kuid kolmekümneselt peaksid endale tõestama, et see küsimus ei õigusta end.

24. Kas ma vajan kedagi? Kolmekümneselt peaks olema selge, mida sa vajad ja mida sa tahad. Kui oskad neid asju eristada, saad hoiduda paljudest negatiivsetest suhetest.

25. Kas ma vajan enamat? Kahekümneselt võisid olla üsna ahne; kolmekümneselt tead, et asjad ei tee sind õnnelikuks.

26. Kas ma olen valmis täiskasvanuks saama? See, kas inimene on täiskasvanu, ei sõltu tema east. Kolmekümneselt saab see meile selgeks.

27. Kas ma olen endale väljakutseid esitanud? Kahekümneselt sai sulle selgeks, et kindla rutiiniga elamine on kohutav. Kolmekümneselt julged muutusi ette võtta, et su elu läheks paremaks.

28. Kas ma leian armastust? Kolmekümneselt ei tasuks selle küsimusega enam oma pead vaevata. Sa peaksid tundma end oma nahas piisavalt hästi, et ei peaks sellistele asjadele enam mõtlema.

29. Kas mu elu on selline, nagu mulle meeldib? Kahekümneselt unistasid palju. Kolmekümneselt peaksid oma unistusi ellu viima.

30. Kas ma olen tõesti 30. aastane? Jah, aga vanus ei hirmuta sind enam. Sa oled vanem, targem ja julgem, kuna elasid hullumeelsed kahekümnendad üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles