Millises vanuses oleme kõige õnnelikumad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased selgitasid hiljuti välja, et 34-aastaselt on inimesel kõige rohkem võimu ja tahtmist oma tuleviku nimel midagi head korda saata.

Uuringus osales 2000 inimest, kes olid kõik vanemad kui 40 eluaastat. Uuringut juhtinud teadlased palusid inimestel rääkida, mis on iga aastakümne nende jaoks eriliseks muutnud. Selgus, et enamiku arvates oli 34 just ideaalne vanus, kuna sel ajal oli paljudel hea töökoht, stabiilne armusuhe ja võimalus peret luua, kirjutab Elite Daily.

Mõned osalejad tunnistasid, et nemad olid kõige õnnelikumad 20. eluaastates, kuna nad olid füüsiliselt heas vormis, alles ehitasid oma karjääri, veetsid palju aega sõpradega ja armusuhted ei takistanud neid.

Leidus neidki, kes on kõige rohkem õnne kogenud 40. eluaastates, kuna nad olid majanduslikult kindlustatud, neil oli edukas karjäär ja toetav perekond. Ka 50. eluaastaid peeti heaks ajaks, kuna lapsed on kodust välja kolinud või plaanivad seda teha ja inimene ei tunne selles vanuses enam tööl niivõrd suurt survet. Mõned seostasid seda kümnendit ka lahutusega, mis mõjus eriti vabastavalt.

Ent 30. eluaastad tundusid olevat siiski need, mil inimesed kogevad kõige rohkem positiivseid sündmusi. Paljud osalejad ütlesid, et just selles vanuses leidsid nad oma hingesugulase, teenisid meelepärast palka, said lapsi ja soetasid esimese kodu. Kui neilt uuriti täpsemalt, millist vanust nad silmas pidasid, toodi kõige rohkem esile just 34. 

Osalejatelt küsiti sedagi, mis teeb nende jaoks mõne eluaasta erilisemaks. Kõige tihemini vastati, et abiellumine, raha ja armumine muudavad mõned aastad paremaks kui teised. 

Vanemaks saamist hinnati pigem õnneliku kui kurva protsessina. Kõigest 10 protsenti vastanutest ütles, et nemad on enamiku oma elust olnud õnnetud (47 protsenti ütles, et nemad on olnud õnnelikud).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles