Kaelakee, mis annab märku, kui peaksid söömise lõpetama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled üritanud dieeti pidada, kuid sellest pole midagi välja tulnud? Võib-olla peaksid investeerima aksessuaaridesse, mis aitavad dieedipidamisele kaasa.

California ülikooli teadlased leiutasid kaelakee, mis jälgib kandja toitumisharjumusi ja annab märku, kui oleks õige aeg söömine lõpetada, kirjutab Elite Daily.

Kaelakeel nimega WearSens on väikesed sensorid, mis kontrollivad kaela vibreerimist, et kindlaks teha, millal inimene sööb või joob midagi. Kui vibreerimine kestab pikemat aega, hakkab kaelakee värisema ja annab kandjale märku, et nüüd peaks söömise lõpetama. Kaelakee võtab arvesse inimese pikkust, kaalu ja ka vanust.

Kaelakee on arendatud niivõrd nutikaks, et see mitte ainult ei taju, kui inimene sööb või joob, vaid see suudab kindlaks määrata ka selle, mida inimene parajasti tarbib. Erinevad toiduained tekitavad nimelt erinevaid vibratsioonimustreid liikudes mööda söögitoru.

Testide käigus suutis WearSens 90 protsendi täpsusega kindlaks määrata tahkemaid toiduaineid ja 75 protsendi täpsusega vedelamaid toiduaineid. Nutikas kaelakee suudab kindlaks määrata sellegi, kas inimene tarbib sooja või külma jooki. 

Kaelakee kasutamise muudab lihtsamaks spetsiaalne nutitelefoni rakendus, mille abil saab jälgida, mitu kilokalorit oled päevas tarbinud ja kas oled mõnda toiduainet liiga palju söönud. 

Kaelakee loojate sõnul võib seda edasi arendades jälgida ka seda, kas ja kuidas võtavad haiged inimesed ravimeid; kaelakeest võib tulevikus abi olla ka neile, kes soovivad suitsetamist maha jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles