Kuidas parandada suhet oma emaga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Emad on meie elus ühed tähtsaimad inimesed ja kuigi su suhe emaga võib olla väga tugev, saab seda alati paremaks muuta.

Suurbritannias läbi viidud küsitlusest selgus, et vaid pooled inimestest tunnevad, et nende suhe emaga on väga hea. Veerand inimestest hindas suhet emaga suhteliselt heaks ja 12 protsenti vastanutest arvas, et nende suhe emaga on keskpärane. Leidus ka neid, kelle hinnangul pole aga suhe emaga sugugi hea: 5 protsenti ütles, et nende suhe on üsna halb ja 2 protsenti arvas, et suhe emaga on lausa väga halb, kirjutab Female First.

Nõustaja Barbara Bloomfield ütles, et igat suhet on tegelikult võimalik paremaks muuta, kui inimestel on soov seda teha. «On imeline, et niivõrd paljud Suurbritannia inimesed saavad oma emadega hästi läbi, aga pole tähtis, kui positiivselt me oma suhet hindame, alati leidub viise, kuidas seda suhet tugevamaks muuta. Oluline on suhelda ja näidata emale, kuidas sa end tunned,» sõnas Bloomfield.

Järgnevalt on toodud mõned nõuanded, kuidas oma suhet emaga paremaks muuta.

  • Aeg. Helistage teineteisele regulaarselt või võimalusel käige üksteisel külas. Kui te nädala sees suhtlete vaid e-kirjade või sõnumite teel, siis on tore teineteist nädalavahetusel näha ning natuke juttu ajada. Kui ema on juba eakas ja elab teises linnas, ürita temal regulaarselt külas käia, vastasel juhul võib ta end üksikuna tunda.
  • Isiklikud kingitused. Lillekimp või kommikarp võib jätta mulje, et sa pole viitsinud kingiga eriti vaeva näha ja võtsid poest esimese ettejuhtuva asja. Miks mitte ilmutada mõned värskemad fotod, panna need raami ja kinkida emale? Fotodel võite olla teie kaks, sinu lapsed, lapsepõlvekodu vms. Kui kauneid pilte on rohkem kui üks, võid emale lausa terve albumi kokku panna. Sellised kingitused nõuavad aega ja vaeva ning ta hindab neid kindlasti kõrgemalt kui kommikarpi.
  • Ole sina ise. Ära ela kellegi teise reeglite järgi, tee seda, mis sulle meeldib. Emale ei pruugi kõik sinu otsused esialgu meeldida, kuid ajapikku õpib ta neid austama ja mõistab, et sa elad oma elu ja oled õnnelik.
  • Tunded on tähtsad. Ole aus ja ütle emale, kuidas sa end tunned. Kui ta on sind kuidagi ärritanud, räägi sellest ja lase oma tunded välja. Palju hullem on see, kui negatiivsed asjad või sõnad jäävad sind päevadeks või isegi nädalateks närima.
  • Väldi süüdistusi. Ära süüdista oma läbikukkumistes ema. Sina oled teinud omad valikud ja pead neid aktsepteerima, mitte süüdistama oma ema.
  • Ole kannatlik. Probleemid, mis on sinu ja ema vahel, võivad olla sügavate juurtega. Kui soovid neist vabaneda või neid lahendada, ole kannatlik, kuna sellised asjad võtavad alati aega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles