Seitse asja, mida äärmiselt enesekindlad naised teisiti teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt suudaks igaüks meist nimetada vähemalt ühe väga enesekindla naise, kellega oleme elu jooksul kokku puutunud. Selleks võib olla mõni pereliige, kolleeg või keegi, keda me isiklikult ei tunne, kuid imetleme. Võime kadestada selliste inimeste positiivset ellusuhtumist ja kindlameelsust.

Enesekindlad inimesed jätavad mulje, et miski ei suuda neid elus kõigutada. Oled ilmselt nii mõnelgi korral juurelnud selle üle, mis muudab neid inimesi niivõrd tugevaks ja mis paneb neid endasse uskuma. Siin on seitse reeglit, mida järgivad vaid väga enesekindlad naised, kirjutab Lifehack. 

1. Nad võtavad omaks enda eesmärgi

Need naised teavad väga hästi oma tugevaid külgi ja asetavad end sageli isiklikus ning tööalases mõttes olukordadesse, kus nad saavad neid oskusi kasutada. Nad keskenduvad asjadele, milles saavad oma tugevusi rakendada ja nad ei muretse oma nõrkuste pärast. Enesekindlad naised teadvustavad endale, et neil on omad ebakindlused, kuid nad mõistavad, et elu ongi selline ning igast veast on võimalik midagi õppida.

2. Nad kasutavad enesekindlust tõstvaid rituaale

Enesekindlad naised jäävad silma sellega, et kui neid ootab ees avalik esinemine, peavad nad endile julgustavaid kõnesid. Samuti iseloomustab neid see, et kui nende ja lähedaste vahel on konflikt, tahavad nad sellele lahenduse leida, mitte ei jäta probleemi lahtiseks. Need naised teavad hästi, millised rituaalid aitavad neil edu saavutada ja mida nad peavad tegema selleks, et enesekindlust tõsta. Oluline on ka see, et nad ei pelga rituaale kasutamast – isegi, kui tegemist on äärmiselt naeruväärse harjumusega. 

3. Nad naudivad üksiolekut

Enesekindel naine teab, et lõõgastumine on äärmiselt oluline tegevus. Enesekindlad naised julgevad üksi tegutseda, nad ei pelga näiteks kinos või restoranis üksi käia. Need naised hindavad kõrgelt oma sõpru ja pereliikmeid, kuid nad teavad, et vahel tuleb leida aega ka iseenda jaoks ja lubada endal teatud asju teha. Nad suhtlevad teistega siis, kui on selleks valmis.

4. Nad ei usu seda, mida meedia ideaalsetest naistest kirjutab

Enesekindel naine ei lase meedial dikteerida seda, milline peaks olema tema välimus või kuidas ta võiks käituda, kuna ta teab, et see pole õige. Need naised on oma valikute üle uhked, hoolimata sellest, kas nad otsustavad abielluda, peret luua või seavad sellised sammud tagaplaanile. Enesekindel naine ei pea vajalikuks olla piitspeenike vaid seetõttu, et telerist vaatavad vastu saledad naised. Nad hindavad hoopis tervet ja aktiivset elustiili. 

5. Nad ei võta asju liiga isiklikult

Need naised ei lase süngetel asjadel end muserdada, vaid unustavad taolised asjad kiirelt, kuna nad teavad, mis on nende jaoks oluline ja mis mitte. Enesekindlad naised näevad alati tunneli otsas helget valgust ja nad ei lange enesehaletsuse võrku, kuna nad teavad, et see teeks neile vaid haiget. Enesekindlad naised teavad sedagi, et nad ei saa kontrollida teiste inimeste tundeid, nad kontrollivad vaid endi omi. 

6. Nad esitavad võimsaid küsimusi

Enesekindlaid naisi iseloomustab see, et nad oskavad esitada küsimusi, mis muudaks neid paremateks inimesteks ja tooks rohkem rahulolu nende ellu. Nad teavad, et pole mõtet esitada küsimusi stiilis «miks mina», kuna see kahjustab nende enesehinnangut. Nad asendavad negatiivsed küsimused hoopis küsimustega, mis aitaks neil elus edasi liikuda (nt «mida ma saaksin teha, et oleksin õnnelikum?»).

7. Nad mõtlevad, kuidas maailma paremaks muuta

Enesekindlatele naistele on omane see, et nad kasutavad oma tugevusi selleks, et muuta maailma paremaks kohaks. Enesekindlaid naisi iseloomustab see, et nad on isetud ja soovivad oma oskusi jagada teistega ning teha maailma meie kõigi jaoks paremaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles