Seitse põhjust, miks kaalulangetamine ebaõnnestub

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ikka juhtub, et kaalulangetamine ei õnnestu. Küll ei toimi dieedid, küll veab iseloom alt. Teinekord aga teed omaarust kõike täpselt nii nagu peab, aga midagi ei muutu.

Teazy.ee kirjutab seitsmest põhilisest veast, mille tõttu kaal ei lange.

  Ebareaalsed eesmärgid

Tihti seab kaalulangetaja endale eesmärgi, mis on väga kaugel tema hetkeolukorrast ning milleni  jõudmine nõuab tõsist tööd ja aega. Sellised pikad eesmärgid võivad pärssida motivatsiooni. Palju kasulikum on seada endale lihtsamad ja lühiajalisemad eesmärgid ning saavutatust rõõmu tunda.

  Emotsionaalne söömine

Söömine peab olema nauding. Kui selle abil püütakse toime tulla stressi, viha või kurbusega, muutub söömine ebatervislikuks. Hirm, viha ja negatiivsed mõttemustrid võtavad ära positiivse energia ning seda hakatakse tasakaalustama  toiduga.

Analüüsi alati põhjust, miks sa midagi süüa soovid ning varsti oskad juba oma söömist ja emotsioone juhtida.

  Enesevihkamine

Vihkamise sagedasemaks põhjuseks on enese alaväärtustamine, mis on juba iseenesest väga vale mõtteviis. Keha, mida tema omanik ei armasta, ei suuda paraneda ega funktsioneerida tervislikult. Seda ka siis, kui kaalunumber vastab tervisliku keha nõuetele.

  Suutmatus oma keha toita

See käib käsikäes enesevihkamisega. Sinu kehakaal on mitmete erinevate füsioloogiliste tegurite lõpptulemus. Kehale on oluline, et need tegurid saaksid toidetud tervisliku ja vajalike ainete rikka toiduga.

Selle asemel, et karistada oma ülekaalulist keha nälgimisega, mõtle hoopis, kuidas oleks võimalik seda ravida võimalikult maitsva ja mitmekülgse toiduga. Nälgiv keha on ellujäämise režiimis ning hoiab kinni igast toiduainest, mis talle n-ö kätte satub.

  Lõputu kiirete lahenduste otsing

Meie turg on üleujutatud raamatutest ja imerohtudest, mis lubavad head tulemust juba paari päeva möödudes. Juhul, kui need õpetused ka toimivad, siis on see kõik lühiajaline ning kaal tuleb kahekordselt tagasi.

Imerohtu pole olemas, tuleb kuulata oma keha.

  Kaalulangus kui elueesmärk

Kaalukaotuse ning hea tervise vahel ei ole võrdusmärki. Kaal võib alaneda ka siis kui ollakse väga haige. Ka paljud kõhnad inimesed kannatavad kõrge vererõhutõve ja südamehaiguste all. Peab olema tervislik, et langetada kaalu mitte langetama kaalu selleks, et olla tervislik.

  Põhjus võib olla tervises

Mõnikord võib juhtuda, et inimene teeb kõik õigesti, aga ikka kaal ei alane. Sellisel juhul tuleb pöörduda meditsiini poole. Paigast nihkunud hormonaalne tasakaal, häiritud neerupealiste töö, probleemid soolestikus, kilpnäärme funktsioonihäired jms takistab kaalulangemist. Siin kohal peab paika väljend, et kaal tuleb juurde ka lihtsalt toidu vaatamisest. Sellisel juhul tuleb pöörduda arsti poole ja kui meditsiinile probleem on lahendatud, saab ka kaal hakata langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles