Galerii: kaubamaja kevadmood viib eri kümnenditesse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uued trendid on segu eri kümnenditest, nad sobitavad eelmise sajandi stiile nüüdisaja uuenduslike kangaste ja tehnoloogiatega. Hooaja hitt on tossud, mida kantakse nii ülikonna, kleitide kui ka seelikutega.

Uued trendid on segu eri kümnenditest, nad sobitavad eelmise sajandi stiile nüüdisaja uuenduslike kangaste ja tehnoloogiatega. Hooaja hitt on tossud, mida kantakse nii ülikonna, kleitide kui ka seelikutega.

Kontrastide austajaile pakutakse 60ndatest inspireeritud mustvalget graafikat. «Julgemad võiksid katsetada lõigetega ja kanda rõivaid mitmes kihis – pükstele lisada kleit, millele omakorda pikem jakk, ning lõpliku viimistluse annab põlvedeni hõljuv sall,» kirjeldas ajakirja Hooaeg peatoimetaja ja Kaubamaja turundusdirektor Britta Ratas. Meesterahvastele pakub mood kitsamaid keha järgivaid lõikeid. Rõivastuse muudavad täiuslikuks detailid täpilise rinnaräti või lipsu näol.

«Mustrilistele kangastele pakuvad tasakaalu heledad pastelsed ja liivakarva beežid toonid. Viimast võib pidada selle kevade lemmikvärviks, mis tuleb hästi esile just voogavatel 70ndatest laenatud kangastel. Eksootilisuse lisamiseks kõrvutatakse heledaid beeže toone ussimustritega,» rääkis Britta Ratas. Ka lillemotiivid on olnud moes juba pikka aega, kuid sel aastal suudavad need jälle üllatada. «Õiemustrid on suuremad, julgemad ja realistlikumad, sel hooajal leidub neid ka digitaliseeritult modernses vormis,» lisas ta.

Disainereid on vallanud ka tõeline 80ndatest laenatud teksapalavik. «Olgugi et teksast on kujunenud igapäevarõivas, annab ka sellest kangast rutiinse igavuse välja rebida ja üllatada põnevamate kooslustega,» rääkis Britta Ratas. «Trende järgivad inimesed võiksid sel hooajal riietuda ülepeakaela just teksasse,» lisas ta. Formaalsuse lisamiseks kombineeritakse teksapükse kõrgete kontsadega ning meesterahvad võiksid vahelduseks tavalise valge triiksärgi asendada hoopis sinise teksasärgiga.

Jalatsimoes võidutsevad platvormtossud ja -sandaalid. Mood soosib mugavust ja praktilisust, kuid tegemata allahindlusi stiilis. «Ka trendikamad meesterahvad kannavad vahelduseks mustadele klassikalistele kingadele just värviküllaseid tosse ja tenniseid,» rääkis Britta Ratas.

«Pildilt ei ole kadunud ka kevade lemmikud: kirgas oranž, kollane, roheline ja fuksiaroosa, mida eelistatakse just puhastel kangapindadel. Erksad toonid mõjuvad rahustavalt koos piimjasvalgete ja kreemikate toonidega,» kirjeldas Britta Ratas. «Disainerid armastavad endiselt ka futuristlikke metalliktoone,» lisas ta.

«Kokkuvõtlikult võib alanud moehooajaks soovida julgust erinevate stiilide ja kümnendite kombineerimisel. Ei tasu karta liivakarva kleidi juurde erksavärviliste tossude kandmist või teksapükste kombineerimist kõrgete kontsadega. Kevadise meeleolu loovad seitsmekümnendate-hõngulised voogavad kangad ja piimjad pastelsed toonid, mille kõrvalt ei ole kadunud ka lillemotiivid,» julgustas Britta Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles