Naine tunnistab: petmine on suhtes lubatud, kui üks meist on linnast väljas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas petmine võib abielu tugevamaks muuta? Ühe naise sõnul võib küll – seda tuleb vaid õigesti teha.

RedBook Magazine jagab ühe paari lugu, kes on omavahel kokku leppinud, et kui üks neist on sõitnud linnast välja, on petmine lubatud.

«Umbes kuu aega tagasi kogesin imelist seksi. Tõesti, see oli meeliülendav seks. See oli selline seks, et kui ma nüüd seda meenutan, hakkan punastama. See, kuidas ta mind aeglaselt riidest lahti võttis, kuidas me tundide kaupa teineteise kehasid avastasime… ja see, et me tegime seda vaid ühe korra. Mees, kellega ma vahekorras olin, pole sugugi mu abikaasa. Ja mina pole petja. Õigemini, olen küll, aga mu abikaasa teab seda ja toetab mind. Ja mina käitun tema puhul samamoodi. Mõnikord me isegi räägime oma «vallutustest».

Ma alustan algusest: mina ja mu abikaasa oleme alati tundnud seksi vastu suurt huvi ning juba abielludes teadsime, et monogaamia võib meie jaoks probleemiks osutuda. Samas teadsime ka seda, et meie vahel on niivõrd tugev side, mida ei tasuks petmisega rikkuda. Meil olid mõned libastumised – tema pettis mind oma eksiga; mina saatsin seksikaid sõnumeid mehele, kellega tutvusin internetis – ja me mõistsime, et kuna pole võimalik muuta seda, kuidas me olime loodud (uuringute järgi on 23 protsenti meestest ja 19 protsenti naistest oma kallimat petnud), pidime mingi süsteemi välja mõtlema.

Interneti abil panime paika mõned põhireeglid. Leidub mitmeid veebilehti, mis pakuvad abi paaridele, kes on sarnased olukorras nagu meie. Me liitusime ühe tutvumislehega ja leppisime kokku, et me tohime seksida vaid nende inimestega, kes on antud tutvumislehel registreeritud. See andis teatud turvatunde – sa tead, et teine inimene mõistab su elustiili ja on ise ilmselt samalaadses olukorras. Me ei andnud kunagi võõrastele oma telefoninumbreid, suhtlesime teistega vaid mobiilirakenduste abil. Viimane ja väga oluline reegel oli see, et me mõlemad praktiseerisime alati turvaseksi ning kaks korda aastas käisime suguhaigustekontrollis.

Reeglitest rääkides ei kõla see kõik kuigi seksikalt ega spontaanselt – aga selles ongi asja mõte. See on elustiilivalik, mille me mõlemad langetasime ja mis võimaldab meil mõlemal oma seksuaalsust avastada. Ent see pole lihtne ja me peame mõlemad asjade kulgemisel silma peal hoidma. Oleme nüüd kaks aastat neid reegleid järginud ja kuigi oleme osade inimestega rohkem kohtunud kui teistega, pole kummalgi meist tekkinud teiste vastu tundeid. Ilmselt ei teki ka – meil on niivõrd tugev side, seks on selle kõrval väike asi. Samas ma valetaksin, kui ütleksin, et ei tunneks vahel muret. Olen oma abikaasa nutitelefoni vaadanud ja näinud, milliseid sõnumeid ta teiste naistega vahetab. Neid pole sugugi lihtne lugeda. Seega ma pigem ei vaata ta telefoni.

Pidage meeles, et see pole midagi, mida me teeks iga nädalavahetus – pigem 4-5 korda aastas, kui üks meist on linnast välja sõitnud. Ülejäänud ajal oleme «normaalne» paar – käime sõpradega väljas, vaatame koos seriaale ja käime restoranis söömas. Kuigi ma võin vahel armukadedust tunda, meeldib mulle teadmine, et teised naised tunnevad mu mehe vastu huvi – see muudab teda minu silmis vaid seksikamaks. Pealegi mulle tundub, et meie vahel on sügavam usaldus kui paljudel teistel paaridel, sest me ei pea teineteise eest midagi varjama. Meie jaoks aitab «petmine» suhet värske ja huvitavana hoida ning see, mida me teeme suletud uste taga, pole kellegi teise asi.»

Mida arvavad sellisest asjade korraldusest eksperdid?

Eksperdid nõustuvad, et avatud suhe võib olla üsna keeruline ja paljud eksperdid ei soovita paaridel seda proovida. Kuigi sa võid endale teadvustada, et su kallim suhtleb teiste naistega, võib see siiski haiget teha ja reeglitest hoolimata võib olukord muutuda keeruliseks. Palju sõltub ka inimestest endast, aga avatud suhte puhul tuleb arvestada võimalusega, et ajutisest afäärist võib välja kujuneda uus suhe.

Hästi oluline on ka omavaheline suhtlus. Kui märkad, et tunned armukadedust või negatiivseid tundeid, räägi sellest oma kallimale ja ütle talle, kui miski tekitab sinus ebamugavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles