Veet Mano: mis toimub, kui seame vastastikku ootusi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veet Mano
Veet Mano Foto: promo

See on lõks, ütleb videos vaimne nõustaja Veet Mano. Igaühel on ootused ja need on erinevad. Miks peaks enda ootusi kasutama selleks, et teiste elude üle domineerida?

Meenub Osho ütlus sellest, et ära lase kellelgi domineerida enda üle ja ära aseta ka teist inimest sellisesse olukorda, kus hakkad domineerima tema üle. Kogu sellest n-ö domineerimismängust oleks tarvis üle saada! On selles siis niinimetatud «kenakesed» domineerimised raha või armastuse andmise-saamise kaudu või jõulisemad domineerimised.

Inimesi tuleb julgustada usaldama iseennast, sest elu seisneb selle unikaalsuses. Minul vedas näiteks oma isaga, kes soovitas mul valida inseneritee, olgugi, et armastasin tegelikult ökoloogiat: kaitsta Maad, puhastada vett ja õhku … Tema andis küll oma soovituse, kuid mina teadsin seejuures, et olen vaba valima seda, mida ise soovin.

Igaühel on erinev süda. Näiteks nooremana armutakse sageli neisse, kes meie vanematele ei meeldi. Ometi aga tuleks valida see, keda armastatakse, mitte see, keda armastaksid meie õde või vend. Igaüks on ise see, kes hakkab magama oma väljavalituga.

Kõikidest neist koormavatest ootustest peab vabanema. Tihti need inimesed, kes püüavad vastata teiste ootustele, on sisemiselt vihased ja hakkavad kätte maksma, mis on väga suur probleem. Paljud lapsed saboteerivad näiteks oma vanemate elu, sest tahavad maksta kätte neile kui lapsevanematele ja nii mõlemalt poolt ˗ see ei ole eluterve viis …

Mida rohkem jagada armastust ja toetust, mida rohkem usaldada, seda parem tee leitakse – elu õpetab.

Sensitiivide show’s oli kord juhtum, kus ühe tüdruku vanemad soovisid, et ta olnuks hoopis poiss, mis on tugev ootus. Mida see tüdruk siis teha saab? Ta on lihtsalt kannatanud selle tõttu kogu oma elu.

Olge mõistlikud!

Muidugi on olemas mõned loomulikud ootused: vanemad ootavad, et laps ei lööks oma venda või õde … – see on aus.

See on väga laiaulatuslik teema, millele ei saa paraku anda nii üheseid vastuseid, sest kõik sõltub konkreetsest situatsioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles