Kaneeliga maitsestatud ahjukartulid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneeliga ahjukartulid
Kaneeliga ahjukartulid Foto: NYT

Kaneel annab ahjukartulitele omapärase maitse ja suur kuumus muudab need pealt mõnusalt krõbedaks. Proovi järele!

Vaja läheb:

  • 680 g sektoriteks lõigatud kartuleid
  • 6 koorimata küüslauguküünt
  • 3 spl extra virgin oliiviõli
  • 1 tükkideks murtud kaneelikoor
  • 1 tl koššersoola
  • ½ tl musta peenpipart

Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Pane kõik toiduained malmpannile ja sega läbi. 

Aseta pann ahju ja rösti kartuleid vahepeal paar korda segades umbes tund ja 15 minutit, kuni need muutuvad pehmeks. Siis tõsta kuumust 230 kraadini ja küpseta kartuleid veel umbes veerand tundi, et need muutuksid pealt pruuniks ja krõbedaks. 

Foto: NYT
Foto: NYT Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles