11 imehead põhjust, miks tasuks kasutada kookosõli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookosõli.
Kookosõli. Foto: SCANPIX

Need, kes on kookosõli kasutanud, kiidavad seda taevani. Toatemperatuuril on kookosõli paks vaha, kuid käte vahel soojendades muutub see vedelamaks. Kookosõli mõjub hästi nahale, juustele, küüntele; seda saab kasutada söögi tegemiseks, mööbli vahatamiseks jne.

Järgnevalt on välja toodud 11 imehead põhjust, miks võiks kasutada kookosõli, kirjutab Business Insider.

Naha niisutamiseks – kookosõli niisutab ideaalselt nägu, keha ja käsi. Hõõru veidike kookosõli oma käte vahel ja see muutub kiirelt õliks, mida saad üle keha määrida. Kuigi alguses võib see tunduda rasvasena, imendub see kiirelt nahka ja küüntesse.

Meigi eemaldamiseks – kanna kookosõli kogu näole ja tõmba nägu salvrätiga üle, et eemaldada meik ning kookosõli. Kookosõli pooldajate sõnul on see üks parimaid meigieemaldajaid.

Akne leevendamiseks – kookosõlil on antibakteriaalne toime, mis aitab leevendada aknet. Kookosõli imelist mõju on võimalik juba pärast esimest korda näha.

Põletike, sinikate või putukahammustuste raviks – kookosõli pakub leevendust ka näiteks putukahammustuste puhul. Paljud soovitavad kasutada seda ka põletike ja sinikate raviks.

Keha koorimiseks – mõned ilublogijad soovitavad lisada kookosõlile pruuni või valget suhkrut, kuna siis saab sellest eriti tõhus kehakoorija.

Juuksepalsamina – üks esimesi asju, mida kookosõliga võiks teha, on kasutada seda juuksepalsamina. Kanna õli juustele, lase 10-20 minutit mõjuda ja loputa korralikult. Tulemuseks on säravad, paksud ja väga pehmed juuksed.

Jalgade raseerimiseks – kookosõli kaitseb ja toidab nahka raseerimise ajal.

Toidu valmistamiseks – kookosõliga saab edukalt asendada mitmeid teisi õlisid. Samuti võib kookosõli näiteks külmutada ja kasutada smuutide sees. Kookosõli on hea aseaine ka võile ja täidab pikaks ajaks kõhtu.

Energia suurendamiseks – paljud väidavad, et kookosõli on ka looduslik abimees energia suurendamiseks.

Mööbli poleerimiseks – võta natukene kookosõli ja hõõru sellega lauda, kulunud nahkesemeid või metallist pindu. Hõõru kuiva kangaga, et mööbliese lööks särama.

Lemmikloomade eest hoolitsemiseks – vahet pole, kas lemmikul on kuiv nina, pragunenud käpad või kehv karv, kookosõli võib kõigi nende probleemide puhul aidata. See on looduslik ja kahjutu, seega sa ei pea muretsema, mis juhtub siis, kui lemmik kookosõli sööb.

Kui kasutad kookosõli ilueesmärgil, otsi küllastumata kookosõli. Kui soovid seda kasutada söögitegemisel, otsi küllastunud kookosõli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles