Kuidas olla kolleeg, kellega kõik tahavad koos töötada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida rohkem meeldivad sulle su kolleegid, seda rohkem meeldib sulle ka su töö. Positiivses keskkonnas töötamine ja enda meeldivate inimeste ümbritsemine soodustab edu saavutamist ning tekitab üldiselt kõigis häid emotsioone. Kes siis ei tahaks olla selline kolleeg, kes kõigile meeldib?

Ent kui töö tekitab stressi, siis võib sageli juhtuda, et ka meeleolu langeb ning pole kuigi lihtne oma tööd nautida. StyleCaster pani kirja mõned nõuanded, kuidas olla selline kolleeg, kellega on lausa lust koos töötada.

1. Naerata. See võib kõlada liiga lihtsalt, kuid naeratamine ja positiivne energia mõjuvad alati hästi ning tõmbavad ligi toredaid inimesi. Isegi, kui sa ei tunne kontoris kõiki, ürita saavutada silmside ja naerata julgelt, see jätab teistele hea mulje. Teadlased on kindlaks teinud sellegi, et naeratamine suurendab endorfiinide kogust ja on lausa nakkav – seega sa töötad paremini ja oled õnnelikum ning see mõjub ka teistele.

2. Töölaud olgu puhas. Sassis töölaud muudab keskendumise keerulisemaks ja see võib ka teistele halvema mulje jätta. Tee oma töölaud korda, siis on teistel kergem sulle läheneda ja see võib panna aluse toredale töösuhtele.

3. Räägi, aga mitte liiga palju. Ära karda kolleegidega suhelda – küsi neilt nende elu ja tegemiste kohta, õpi kolleege tundma. Kui tead, et kolleegil oli nädalavahetusel mõni tähtis sündmus, küsi selle kohta. Kui mõni kolleeg räägib huvitavast restoranist, avalda ka arvamust. Peaasi, et valiksid rääkimiseks õige hetke. Kui su kolleegidel pole aega või nad arutavad parajasti tööasju, ära mine neid isiklike küsimustega häirima.

4. Vasta e-kirjadele kiirelt. Meil kõigil on vahel kiire, aga kui vähegi võimalik, vasta kolleegi kirjale kohe. Kui sul pole hetkel aega pikalt kirjutada, siis ütlegi nii.

5. Tee oma tööd. Laiskvorstid pole töö juures kuigi populaarsed. Hea kolleeg on ikka see, kelle peale saab loota ja kes on kohusetundlik. Talle ei pea meelde tuletama, et ta teeks oma tööd (ta teeb seda niikuinii) ja tema töö on alati põhjalik ning sisukas.

6. Riietu viisakalt ja kenasti. See, kuidas sa riides käid, näitab, kuidas sa iseendasse ja oma töösse suhtud. Kui sa näed professionaalne ja viisakas välja, suhtuvad kolleegid sinusse vastavalt. Kui su riietus on räpane ja kortsus, ei pruugi kolleegid sinuga eriti suhelda.

7. Ära räägi teisi taga. Kuigi mõni kolleeg võib sulle närvidele käia, ära räägi sellest teistele. Tööalaseid suhteid rikubki kõige rohkem klatšimine. Kui sul on mõne kolleegi kohta kaebusi, pöördu oma ülemuse poole. Ära ole see, kelle puhul kõik teavad, et sind ei saa usaldada ja sa räägid teisi taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles