«Miks ma petsin»: viis inimest avaldavad oma loo

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Petmine on halb. Seda nii petja kui petetava jaoks. Kahjuks tuleb seda aga aeg-ajalt ette. Reddit palus oma kasutajatel jagada, miks nemad oma partnerit petsid. Siin on nende avameelsed ülestunnistused.

  • Negatiivsed kogemused minevikus

«Ma olen palju petnud. Mul on peaaegu iga suhte ajal olnud kõrvalsuhteid. Selle põhjuseks võib olla ebakindlus, mis hakkas mind painama keskkoolis, kui mind esimest korda peteti. Mul vist tekkis sellest arvamus, et kui mina petan esimesena, siis ei tee see nii palju haiget, kui partner peaks sama tegema. Hiljem muutus mu ebakindlus sügavamaks ja selle ajendiks sai asjaolu, et ma tahtsin olla naiste poolt aktsepteeritud. Mõtlesin, et kui ma pakun naistele huvi, siis ma teen ilmselt midagi õigesti. Nüüdseks olen küpsemaks saanud ja olen suutnud oma eneseimetlust veidike sügavamalt analüüsida. Ma tegin lõpparve alkoholi tarbimisega ja minu ellu ei kuulu enam pidutsemine ega sellega kaasnevad naised. Kuid hoolimata sellest, et mul on peaaegu kaks aastat olnud suhteliselt stabiilne suhe, kuulen ma mõnikord oma peas häält, mis ütleb mulle, et ma võiksin ju mõne võõra naisega voodisse pugeda.»

  • Armastus sai otsa

«Ma tean ühte paari ja siin on nende lugu: nad on mitmes mõttes õnnetud. Mees on isekas, naine ebakindel. Nad vajavad, kuid ei taha teineteist. Kui nad olid aasta koos olnud, jäi naine rasedaks ja nüüd elavad nad meheema juures keldris. Nende laps valmistub kooli minema, naise tulevikus ei paista olevat ühtki heledamat lootuskiirt ja tal pole aimugi, mida ta peaks tegema, kui tahaks mehe maha jätta. Naine ärritub sageli, kuna ta tunneb, et tal puudub kõige üle kontroll. Ta petab meest, kuna tal pole millegagi riskida. Ta ei saa lahkuda, kuna tal pole raha ja ükski pereliige ei saa teda aidata. See kõik on ääretult kurb. Ta on nii õnnetu, et ainuke asi, mida ta saab kontrollida, ainuke asi, mis talle veidike rõõmu toob, on teiste meestega magamine.»

  • Kaugus

«Ma ütlesin ikka, et mina ei petaks kunagi. Hiljuti aga tegin seda siiski. Mu tüdruksõber kolis paar kuud tagasi riigi teise otsa. Kuigi me suhtlesime telefoni teel, tundsin ma end üsna üksikuna. Ühel minu heal naistuttaval oli oma kallimaga probleeme. Me tunneme teineteist juba aastaid ja meie vahel oli tekkinud side, kuid me olime alati olnud suhetes ja jäänud lihtsalt sõpradeks. Paar õhtut tagasi olime mõlemad veidike purjus ja seksisime. Ma tundsin järgmisel päeval tohutut süütunnet. Ütlesin kallimale, et me peaksime lahku minema, kuid ei julgenud talle tunnistada, miks ma seda tahan. Me suhtleme endiselt kallimaga edasi, kuid mu teine silmarõõm hoiab samuti minu ligi ja ütles, et tahab oma mehe minu pärast maha jätta. Minu tunded on hetkel äärmiselt segased.»

  • Armusin kellessegi teise

«Kõrgkooli ajal oli mul üks hea sõber. Ta oli tore kutt, mitte eriti nägus, aga väga töökas. Lõpuks läksime kohtingule ja meist sai paar. Tagasi vaadates võin öelda, et meist sai paar eelkõige tänu sellele, et me teadsime teineteist hästi. Neli aastat hiljem me abiellusime. Elu oli kena ja kui kool sai läbi, kolisime ära. Pärast kolimist kõik muutus. Varem tegime paljusid asju koos, kuid uues kohas heitis ta mulle sageli ette seda, et mul oli palju meestuttavaid. Kui tahtsin minna kontserdile, ütles mees, et peaksin mõnelt oma sõbralt küsima, kas ta saaks minuga tulla. Ta üritas mind pidevalt muuta. Iga päev kritiseeris ta mu välimust. Ajapikku armusin ühesse tuttavasse, kellega suhtlemine mu abikaasale ei meeldinud. Kui mõistsin, et mu abielu oli läbi saanud ja armastasin teist, kolisin oma asjadega magamistoast külalistetuppa. Ma ütlesin oma sõbrale, mida ma tema vastu tundsin. Ta mõtles paar päeva järele ja ütles, et tunneb sama. Me hakkasime kohtingutel käima, kuid ma ei rääkinud oma mehele sellest midagi. Ma ei tahtnud enam abielus olla, kuid ma tahtsin anda talle aega asju läbi mõelda. Minust sai häbiväärne petja. Neli aastat hiljem heidan seda endiselt endale ette. Ma ei magatanud üheaegselt kahte meest, aga ma olin endiselt abielus ja mul oli kõrvalsuhe. Minu ja mu uue mehe suhe on imeline, ta on mu hingesugulane, minu ideaalne teine pool.»

  • Intiimsust jääb väheks

«Ma pole veel oma kallimat petnud. Kuid ilmselt haaraksin võimalusest, kui see peaks mu ellu tekkima. Me ei seksi enam kallimaga. Me oleme sellest palju rääkinud ja tundub, et asjale ei leidu mõistlikku lahendust. See on üsna keeruline, kuna kõik muud asjad on meie suhtes hästi. Mulle tundub, et kui ma pakuksin välja avatud suhte, teeks see meie suhtele kiire lõpu (kallim on üsna konservatiivne). Usun, et temaga jäämine on meie lapse jaoks parim lahendus ja ainuke probleem ongi see, et meie suhtest puudub seks. Ma loodan, et leiame mingi parema lahenduse, kuid mul hakkab kannatus katkema…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles