Mis on esteetiline günekoloogia?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välismaiste ilusalongide kodulehti vaadates võib pakutavate protseduuride nimekirjadest leida igasugu põnevaid teenuseid, mis tõotavad välimust kaunimaks ja nooruslikumaks muuta. Ent ka kodumaiste ilusalongide ja -kliinikute teenuste hulgast võib leida üsna huvitavaid protseduure.

Tallinnas asuv ilukliinik vipMedicum pakub naistele näiteks haruldast esteetilise günekoloogia teenust. Doktor Larissa Joffe selgitas, et antud teenus on eelkõige suunatud naistele, kes soovivad oma voodielu paremaks muuta.

«Tupelihased muutuvad sageli pärast sünnitust lõdvemaks ja kaotavad oma endise toonuse. Ka vanus ja füüsilise koormuse puudumine jätavad oma jälje ning lõpuks ei paku seks enam kummalegi partnerile endisi emotsioone ja kogemusi,» selgitas dr Joffe. «Meditsiinilises keeles kutsutakse seda tupelihaste lõtvumise sündroomiks, mis on ühtlasi ka põhjuseks, miks seks muutub aja jooksul igavaks kohustuseks.»

Tupe lõtvunud ja välja veninud kudede toonust ning tihedust on võimalik taastada tänu spetsiaalsele laserprotseduuride kuurile. Laserseadmega teostatav protseduur on dr Joffe sõnul kiire, ohutu ja valutu.

Eestis teostab antud protseduuri vaid ilukliinik vipMedicum. Protseduur kestab vähem kui pool tundi ja koosneb kahest raviseansist intervalliga 30 päeva. Lisaks ei nõua see mingit taastusperioodi ega täiendavat erihooldust. Ainus piirang, mis kehtib pärast protseduuri teostamist, on intiimsuhetest hoidumine seitsme päeva vältel.

Dr Joffe sõnul on tegemist üsna populaarse protseduuriga. «Tagasiside on olnud väga positiivne. Eesti naised julgevad seda protseduuri proovida, võib-olla sellest omavahel lihtsalt ei räägita,» arvas ta.

Protseduuri hinnaks on 390 eurot, mille hulka kuulub kaks protseduuri 30-päevase intervalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles