Toiduained, mis on ühtlasi tõhusad puhastusvahendid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ketšup on paljude laste lemmik ja seda leidub ilmselt igas kodus. Aga kas teadsid, et ketšupi abil saab ka vasest esemeid poleerida? Lisaks ketšupile on veel mitmeid toiduaineid, mis on tõhusad puhastusvahendid.

1. Banaanikoorte abil saab poleerida hõbedat. Ära viska banaanikoori prügikasti: kui su lauahõbe on oma sära kaotamas, kasuta banaanikoore sisemist poolt lauahõbeda poleerimiseks, soovitab Huff Post.

Foto: SCANPIX

2. Kurgikoored aitavad eemaldada plekke seintelt ja mööblilt. Ekspertide sõnul on värske kurk äärmiselt mitmekülgne puhastusvahend. Kurgikoore abil saab eemaldada plekke kappidelt ja seintelt. Kui soovid, et vannitoas olev peegel ei läheks pesemise ajal uduseks, hõõru peeglit enne duši alla minekut kurgikoorega.

Foto: SCANPIX

3. Ketšup puhastab vasest esemeid. Pane veidike ketšupit riidetükile ja tupsuta sellega vasest eset, mis vajab poleerimist. Lase ketšupil 5-30 minutit mõjuda. Ketšupis olevad happed eemaldavad vaselt mustuse.

Foto: SCANPIX

4. Grillresti aitab puhastada toores sibul. Kui soovid puhastada räpast grillresti, võta pooleks lõigatud toores sibul ja hõõru lõigatud poolega resti - see eemaldab grilli küljes oleva rasva ja toidujäänused. Kõige parem oleks teha seda siis, kui oled grillresti juba leegi kohal veidike kuumutanud. Torka poolik sibul näiteks suure kahvli külge ja hõõru sellega siis resti.

Foto: SCANPIX

5. Punase veini plekist aitab jagu saada sool. Järgmine kord, kui mõni külaline ajab punase veini klaasi ümber, puista plekile kohe soola peale. Sool on kõige tõhusam abimees, kuna see imab veini endasse.

Foto: SCANPIX

6. Keetmata riisi abil saab puhastada kohvijahvatajat. Võta natuke keetmata riisi ja pane see jahvatajasse. Jahvata, kuni riis muutub tolmuks. Kui eemaldad tolmu jahvatajast, võtab see endaga kaasa ka kohvijäänused. Seejärel võid jahvatajat lihtsalt salvräti või lapi abil puhastada.

Foto: SCANPIX

7. Maisijahu aitab kangastelt eemaldada rasvaplekke. Kui lapsed määrivad kangaga kaetud tugitooli rasvase pitsatükiga ära, kata plekk täielikult maisijahuga ja lase sel 15-20 minutit seista. Seejärel eemalda maisijahu tolmuimeja abil. Maisijahu peaks kogu rasva endasse imama. Lõpuks võid kangast puhastada nii, nagu sa seda muidu teeksid.

Foto: SCANPIX

8. Coca-Colaga saab puhastada tualetipotti. Coca-Colas olevad happed aitavad väidetavalt eemaldada tualetist kogu mustuse. Vala terve purk koolajooki tualetipotti ning lase sel umbes tund aega mõjuda. Seejärel hõõru potti harjaga ja tõmba vett peale. Pott peaks olema säravalt puhas.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles