Taani moeajakiri oli sunnitud haiglaselt kõhna modelli pärast vabandust paluma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anoreksia on raske haigus.
Anoreksia on raske haigus. Foto: SCANPIX

Taani moeajakiri Cover avaldas viimases numbris pildi 16-aastasest modellist Lululeikast, kes on hirmuäratavalt kõhn. Ehmunud lugejate survel tekkis sellest suur tüli.

Foto postitati internetikeskkonda Reddit, kus paljud kasutajad nimetasid neiut «luukereks» ning avaldasid arvamust, et jääb mulje, justkui sureks modell kohe nälga, vahendab Daily Mail. Vaata kõnealust fotot SIIT.

Peamiselt tekitab inimestes pahameelt ajakirja hoolimatus söömishäirete suhtes, sest kui moeseeriates kasutatakse nõnda kõhnasid modelle, jääb noortele tüdrukutele mulje, et selline välimus on glamuurne ja ihaldusväärne.

Ajakirja väljaandja Malene Malling teatas avalikult, et kahetseb Lululeika foto avaldamist ning tunneb end nii toimetaja, naise kui emana süüdi. 

Modelli esindav agentuur Scoop kaitses neiut selgitusega, et Lululeika kaotas hiljuti kaks lähedast perekonnaliiget ning tal on elus raske aeg. «Seega palume hoiduda negatiivsetest kommentaaridest ja mitte nimetada teda haigeks, sest seda ta ei ole.»

Paraku pole paljud lugejad siiani sellise pöördumisega rahul, sest see ei tundu neile siiras. Ka ei tundu veenev, et noor modell ei põe anoreksiat. Oma pahameelt on väljendanud isegi Taani maksuminister Benny Englebrecht. Lululeika ise pole aga oma pilti kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles