Väikesed mustikapannkoogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikapannkoogid.
Mustikapannkoogid. Foto: Kadri Aavik

Raamatust «Vegan. Hooliv ja maitsev elu» leiab lugeja põhjaliku ülevaate veganluse tagamaadest, teaduslikud toitumissoovitused, arsti ja toitumisnõustaja arvamused, nipid vegan-elustiili järgimiseks, intervjuud veganitega ja muud huvitavat. Raamatu lõpuosas on katsetamiseks põnevaid vegantoidu retsepte.

Väikesed mustikapannkoogid

  • 2 klaasi taimset piima
  • 1,5 tl õunaäädikat
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl maisitärklist
  • poole sidruni mahl
  • suhkrut
  • 0,5 klaasi värskeid või külmutatud mustikaid
  • jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • veidi vaniljesuhkrut
  • veidi oliiviõli
  • rapsi- või päevalilleõli praadimiseks
  • moosi serveerimiseks

Sega piima hulka õunaäädikas ja värskelt pressitud sidrunimahl. Lase mõned minutid seista, et vedelik paksemaks muutuks. Seejärel lisa maitse järgi suhkrut, olenevalt sellest, kui magusaid pannkooke soovid. Lisa vaniljesuhkur ja nii palju jahu, et moodustuks veidi paksem tainas kui ülepanni pannkoogi oma. Vajadusel lisa veel veidi piima või vett. Koos jahuga lisa küpsetuspulber, sooda, sool ja maisitärklis. Lisa ka veidi oliiviõli. Sega käsimikseriga ühtlaseks massiks. Lisa mustikad ja sega.

Prae pannil õlis väikesed pannkoogid. Serveeri moosi või mõne muu lisandiga.

***

Raamatu «Vegan. Hooliv ja maitsev elu» autoriteks on Kadri Aavik, Anniina Ljokkoi ja Minna Toots, kirjastajaks Tammerraamat. Raamatu esitlus leiab aset laupäeval, 28. veebruaril kell 16:00 Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles