Peedikotletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedikotletid.
Peedikotletid. Foto: Kadri Aavik

Veganlus ehk nn täistaimetoitlus on viimasel ajal Eestis üha enam tuntust kogunud. Sellest annavad märku vegantoodete menukus toidupoodides, restoranide menüüdesse ilmunud taimetoidud ja üha uute rohke taimse kaubavalikuga ökopoodide tekkimine. Just seepärast on üht eestikeelset asjatundlikku raamatut veganlusest väga vaja.

Raamatust «Vegan. Hooliv ja maitsev elu» leiab lugeja põhjaliku ülevaate veganluse tagamaadest, teaduslikud toitumissoovitused, arsti ja toitumisnõustaja arvamused, nipid vegan-elustiili järgimiseks, intervjuud veganitega ja muud huvitavat. Raamatu lõpuosas on katsetamiseks põnevaid vegantoidu retsepte.

Peedikotletid

Koostisosad:

  • 1 kruusitäis keedetud ja riivitud peeti
  • 1 kruusitäis pehmet putru, sobib hästi hommikusöögist üle jäänud puder
  • 1/2–1/3 kruusitäit riivsaia
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl oliiviõli
  • soola
  • veidi tšillipulbrit või Cayenne’i pipart
  • veidi musta pipart
  • näpuotsatäis jahvatatud vürtsköömneid
  • peeneks tükeldatud värskeid ürte (till, koriander jne.)
  • soovi korral omal valikul lisamaitseaineid

Tükelda sibul, küüslauk ja ürdid. Sega kõik koostisained kokku ja purusta veidi saumikseriga (jäta veidi sõmeraks). Vormi kotletid ja prae pannil mõlemalt poolt pruuniks. Praadimiseks sobib taimeõli asemel hästi ka kookosõli.

Sellest kogusest saab umbes 16–20 kotletti. Kotletid tulevad üsna pehmed.

***

Raamatu «Vegan. Hooliv ja maitsev elu» autoriteks on Kadri Aavik, Anniina Ljokkoi ja Minna Toots, kirjastajaks Tammerraamat. Raamatu esitlus leiab aset laupäeval, 28. veebruaril kell 16:00 Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles