Lugejad proua Evelin Ilvese vastuvõtukleitidest: rahvusmotiividega kleit oli kauneim

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2008. aastal.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2008. aastal. Foto: Peeter Langovits

Palusime lugejatel avaldada arvamust, milline on olnud kõige ilusam kleit, mida presidendiproua on vabariigi aastapäeval kandnud.

Lugejate lemmikuks osutus ülekaalukalt 2008. aasta valge kleit, mida ehtisid rahvusmotiivid. Rahvusmotiividega kleidi ja pintsaku autoriks oli Ülle Suurhans-Pohjanheimo.

Lugejad kirjutasid:

  • «Mulle väga meeldib selle heleda jaki püstkrae, lisab sihvakust ja jaki varrukad on sobiva pikkusega; rahvuslik tikand – suurepärane komplekt.»
  • «Sügavalt rahvuslik, samas särav. Miks mitte kanda igal aastapäeval? Rahvarõivas on liiga sisuline ese, et seda kanda vaid korra elus.»

Teiseks suureks lemmikuks osutus 2014. aasta kleit, mille disainis presidendiproua ise. Valge pitsilise kleidi nimeks oli «Lumeunistus» ja teostusel oli Evelin Ilvesele abiks Aili Aamissepp. Kanga disaini ja tikandite eest hoolitses Piret Kartus. Presidendiproua ehete autoriks oli Anneli Tammik. Ühe lugeja arvates oli selle kleidi näol tegemist «kõige suursugusema kleidiga».

Foto: Rene Riisalu.
Foto: Rene Riisalu. Foto: Rene Riisalu/presidendi kantselei

Kolmandaks lugejate lemmikuks oli 2010. aasta vastuvõtukleit. Haapsalu sallimeistri Malle Prüsseli mustrid sättisid kleidiks Kristina Viirpalu ja Arne Niit, tikandite autoriks oli Anneli Vassar.

President Lennart Meri lesk Helle Meri õnnitles president Toomas Hendrik Ilvest ja Evelin Ilvest.
President Lennart Meri lesk Helle Meri õnnitles president Toomas Hendrik Ilvest ja Evelin Ilvest. Foto: Pm

Üleskutse sai üles pandud vabariigi aastapäeval, seega jäi meie galeriist esialgu välja selleaastane kleit, kuid tundub, et ka see kleit võitis paljude lugejate südamed. Sel aastal disainis proua Evelin Ilves taas oma kleidi ise, teostusel oli talle abiks Aili Aamissepp ja ehted valmistas Anneli Tammik.

Lugejad kirjutasid:

  • «Kleit koos Eveliniga olid väga ilusad, Evelinil on hea kunstimaitse, kui ta ise selle kleidi disainis.»
  • «Kuigi ma pole mingi Evelini fänn, pean tunnistama, et kleit oli küll väga kena. Helge ja naiselik, samas eakohane. Viis pluss!»
  • «Naine teab ise kõige paremini, mis tema oleku, figuuri ja loomusega sobib. Tulebki lasta teostada spetsialistidel. Väga kaunis kleit!»
  • «Evelin ise ja kleit on väga kaunid. Kõik täielikus kooskõlas, väga suursugune.»
  • «Kui inimene tunneb ise, mida ta kanda soovib ja kuidas see tema seljas peab istuma, siis ta enam ei usaldagi kedagi teist, vaid võtab asja ise ette. Tubli, presidendiproua, nii peabki, te olete vaba hing, vaba naine vabas riigis ja teie eelis on see, et te oskate paljusid asju. Superilus kleit!»
  • «Jah – kleit on küll imekaunis. Evelin näeb selles hea välja.»
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles