Miks lõpetavad mehed armusuhteid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled aastaid olnud sama mehega abielus, võid ühel hetkel taibata, et mees on oma eluga ammu edasi liikunud. Ilma sinuta. Südamevalu ja emotsionaalne trauma tunduvad alguses olevat väljakannatamatud, kuid lõpuks suudad oma leinaudust välja tulla ning küsid: miks?

Võib-olla kinnitad iseendale, et sul pole aimugi, miks mees lahkus, kuid tegelikult… enamik naisi saab aru, kui nende suhe on lõppenud, kirjutab YourTango. Paranemisprotsessile aitab oluliselt kaasa see, kui suudad iseenda vastu aus olla: milline roll oli sinul teie suhte lõpetamises?

Vahel võib probleemiks olla see, et sa läksid seda meest valides kompromissile. Kuigi see võib tekitada ebamugavust ja paljud ei taha seda tunnistada, valivad naised partnereid sageli vastavalt emotsioonidele ja bioloogilisele kellale. Oma südames sa aimasid, et see mees pole sinu jaoks parim valik, kuid sa ei tahtnud talle eitavat vastust anda, kuna kartsid, et jääd üksi.

Kuna paljud naised kipuvad keskenduma laste saamisele, jätavad nad abielu unarusse. Tulemuseks on see, et naisel on küll lapsed ja see on tore, kuid ta peab neid üksinda kasvatama. Miks siis mees ära läks?

Kui mees tajub, et tema abikaasa pole temasse enam armunud, on tal kolm valikut:

  • ta uputab end töösse ja hobidesse, et tunda end teistes valdkondades väärtuslikuna;
  • ta otsib kõrvalsuhet inimesega, kes rahuldaks ta emotsionaalseid vajadusi;
  • ta lahkub.

Kui mees valib esimese või teise võimaluse, võib olukord naise jaoks muutuda väljakannatamatuks ja ta otsustab ise ühel hetkel lahkuda. Aga kui mees otsustab kohe lahkumise kasuks, võib põhjuseks olla see, et tema kõrvalsuhtest on saanud midagi tõsist. Põhiline on see, et mees lahkub, kui tal on midagi head, mille või kelle juurde minna.

Mida võiksid naised sellest õppida? Kunagi ei tasu kaaslase valikul kompromisse luua, hoolimata sellest, millist survet sa oma õlul tunned. Naiste põhimõtted peaksid olema järjestatud järgmiselt: vaimsus ja enese eest hoolitsemine; terve suhe; lapsed. Enda eest hoolitsedes õpib naine ennast majanduslikult ülal pidama ega lange kunagi negatiivse suhte lõksu, kus ta on partnerist sõltuv. Iseseisev ja tugev naine tõmbab ligi inimesi, kes teda austavad ja temast hoolivad. Emotsionaalselt vigased «pahad poisid» hoiavad temast eemale.

Heas ja terves suhtes tahavad mõlemad partnerid oma suhet hoida ning investeerivad sellesse, et oma sidet säilitada. Kui partnerid tahavad koos olla ja abielluda, siis on lihtne kaitsta oma suhet ka afääride eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles