Veet Mano: millest tunneb ära armastussuhte ja millest sõltuvussuhte?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veet Mano
Veet Mano Foto: promo

Vaimne nõustaja Veet Mano räägib, et üritab mis tahes teema puhul mitte liiga tõsiseks minna. Elu on mitmeplaaniline ja selles on niipalju erinevaid olukordi, mida lisaks mõjutab see, et alati ei ole inimeste energiad väga avatud. Ükskõik, keda nad ka ei armastaks, tunnevad sõltuvuslikkust. 

Lähenen sellele nii, et hinnanguid andma ei peaks. Armastuses võib ette tulla igasuguseid inimlike vajaduste põrkumisi, aga oluline on luua see nii ilusaks kui võimalik.

Toetada saavad meid selles küsimuses erinevad meditatsioonid, tervendamistehnikad, emotsionaalse vabastamise-vabaduse harjutused. Eriti head on Osho meditatsioonid ja praktikad, sest need aitavad energial kasvada seespidiselt.

Partnerid õpivad, kuidas luua ja jagada armastust ning anda enda seest välja energiat nii, et sellest sünniks iseeneslik armastusest ja energiast pulbitsemine, selle energia vaba voolamine. Sealt edasi õpitakse, kuidas transformeerida energiaid sedasi, et need ühineksid ning seda, kuidas neid harmooniliselt koos hoida.

Tavaliselt räägin armastajatele ja üldse inimestele, kes soovivad kas abielluda või suhet luua, et nad vajavad selleks kolme asja.

Esiteks vajavad nad poksikotti või -patja. Miks? Et nad saaksid kogu suhte jooksul paratamatult tekkiva frustratsiooni endast välja. Frustratsiooni ja pettumusi tuleb suhetes ette alati sõltumata sellest, kas suhtes ollakse sõltuvad või mitte. Mis on aga päris kindel, on see, et emotsioonid tekivad. Mina õpetan paaridele, kuidas neid emotsioone turvaliselt väljendada ja vabastada.

Teiseks oluliseks asjaks on massaaž. Paarisuhtes on väga oluline, et mehe-naise vahel oleksid meeldivad tervendavad puudutused ning füüsiline lähedus lisaks romantilistele puudutustele. Paratamatult ei suuda keegi olla romantiline 365 päeva aastas ja pidevas survestamises säilitada seksuaalsust – väsitakse ja tüdinetakse. On väga tervendav, kui partnerid õpivad teineteisele pakkuma lõdvestavaid puudutusi läbi massaaživõtete.

Kolmandaks väga oluliseks aspektiks suhtes on tervislikkus, toitumine ja tervislik eluviis üldse. Algatuseks soovitan hankida omale mahlapressi, millega valmistada meeldivaid hõrke tervislikke joogikokteile ja teha teadlikult iga päev midagi tervise heaks.

Armastus on nagu kunst, maalimine. Selles on alati pimedaid ja tumedaid sfääre ning vahel tuleb ette raskemaid olukordi, mida ei ole võimalik kuidagi vältida.

Printsi valgel hobusel endale keegi tõenäoliselt ei leia, täpselt nagu mitte ka ingli kombel alati malbet printsessi. Meie alateadvusest tuleb aeg-ajalt üles erinevaid pingeid ning meis aktiveeruvad erinevad valukohad, kuid me saame õppida, kuidas seda kõike transformeerida.

Võti, kõige suurem saladus, peitub selles, et alati peaksime alustama iseenda muutmisest ja transformeerimisest. On väga oluline, et õpiksime, kuidas luua tormist meie sees midagi erakordset ja ilusat. Seejärel juba saame tasahaaval vaadata, kuidas toetada teisi. Tähtis on mitte olla kinni hinnangutes teiste inimeste suhtes ja vabaneda teiste kritiseerimisest selle üle, millised nad on või ei ole.

Sageli olen kuulnud inimesi rääkimas, et nende elukaaslane või keegi lähedastest on vampiir. Need on tegelikult inetud ja karmid hukkamõistud ja kõige tavapärasemad mõistuses kinniolemisest tingitud hinnangud. Taolised hinnangud on tingitud sellest, et inimeses eneses on kinni emotsioone, millest sageli teadlikki ei olda ega osata kasutada ja luua energiat seestpoolt. Nii üritatakse energiat väljastpoolt ammutades kompenseerida sisemise armastuse ja aktsepteerimise puudust.

Kokkuvõtvalt on mu lähenemine selline, et kõik tuleb anda vabaks – anda ära hinnangud ja hakata vabalt andma ning jagama armastust, jagada seda piiramatult. Lihtsalt tuleks anda ja luua rohkem ruumi, rohkem armastust ja vabadust. See loob muutuse ja energia tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles