Loomakaitsjad vastuvõtu külalistele: näita eeskuju ja jäta karusnahk kandmata

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on moe suurimad ohvrid?
Kes on moe suurimad ohvrid? Foto: Toomas Huik/Postimees

Seoses vabariigi aastapäeva vastuvõtuga kutsub loomade eestkoste organisatsioon Loomus üles presidendi külalisi näitama rahvale eeskuju ja jätma karusnahksed rõivad kandmata. Oma valikuga saavad külalised sel viisil näidata hoiakut karusloomafarmide suhtes.

«Aastapäevapidustus on suurepärane võimalus näidata eeskuju olukorras, mil inimeste pilgud on just sinule suunatud. Kuna karusloomakasvanduste keelustamise teema on hetkel Eestis aktuaalne, saab oma tarbimisvalikuga avaldada toetust Riigikogu maaelukomisjonis arutluse all olevale algatusele,» selgitab Loomuse projektijuht Kristina Mering

21. novembril viis Loomus Riigikokku märgukirja ja üle 10 000 allkirja karusloomafarmide keelustamise poolt. Märgukirja menetletakse vastavalt petitsiooniseadusele. Jaanuari lõpus otsustas maaelukomisjon suunata karusloomafarmide teemalise arutelu Riigikogu järgmisele koosseisule.

Karusloomafarmid on keelustatud Inglismaal, Põhja-Iirimaal, Austrias, Horvaatias, Hollandis, Sloveenias ja Bulgaarias. Osaliselt on karusloomafarmid keelustatud Taanis, Šveitsis, Rootsis, Itaalias ja Uus-Meremaal. TNS Emori detsembris läbiviidud uuringu kohaselt ei poolda 58 protsenti eestimaalastest karusloomakasvandusi.

MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles