Nippe, kuidas juukseid kärmelt läikivamaks saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad, et su juuksed näeksid ruttu tervemad ja ilusamad välja, tasub eelkõige hoolt kanda, et neil oleks läiget.

Chicagos tegutsev stilist Trayce Madre soovitab esiteks loobuda juuste kuivatamisest käteräti abil. Rätiku vahel hõõrumine võtab juustest niiskuse ja muudab need kahuseks. Selle asemel vääna juukseid ja nõruta üleliigne vesi neist välja, soovitab ta ajakirjas Women’s Health.

Hinnatud juuksur Doug David soovitab kiire abinõuna kasutada juuste kammimiseks metsseaharjastega harja. Selle harjased muudavad juuksekarvad siledamaks, mis tänu sellele hakkavad rohkem valgust peegeldama. Selleks on aga oluline kammida natuke kauem, kui oled tavaliselt harjunud.

Pikad juuksed peegeldavad valgust paremini, sest nende pind ongi juba sile. Lokkis juuksed imavad valgust rohkem kui peegeldavad, seega tuleb neid läike nimel rohkem hooldada. Näiteks, kui oled soengu tegemisel pihustanud pähe juukselakki, siis oota veidi, kuni see kuivab ja pihusta peale spetsiaalset läikepihustit. 

Veel üks võimalus, kuidas juuksed läikima panna, on kuivatada neid fööni harjaotsikuga seni, kuni juuksed on kuivad ning siis lisada juukseotstesse seerumit. Esiteks pane seerum peopessa ja hõõru käsi kokku, siis alles kanna see juustesse. Ära pane seerumit otse juustesse, sest nii satub seda kohati salkudesse liiga palju ning võib jääda mulje, et su juuksed on rasused.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles