Šokolaadikook kaerajahu ja mustikatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Luide

Vabariigi aastapäeva puhul on paslik pidulauale panna ka midagi magusat. Silja Luide soovitab oma blogis Jagatud rõõm näiteks valgest šokolaadist kooki.

Šokolaadikook kaerajahu ja mustikatega

  • 200 g valget šokolaadi
  • 230 g võid  
  • 80 g kaerajahu
  • 70 g nisujahu või speltat
  • näpuotsatäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g pruuni suhkrut (eriti hea on hele muscovado)
  • 4 muna
  • 150-200 g mustikaid

Sulata tükkideks lõigatud või ja šokolaad vesivannil või paksupõhjalises potis pidevalt segades ning sega ühtlaseks. Lase natuke jahtuda.

Sega omavahel sõelutud jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa suhkur, munad ja sulatatud šokolaad ning sega vispliga kõik ühtlaseks. Vala segu 20X20 cm nelinurksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi, aseta peale mustikaid ning küpseta ahjus 160 kraadi juures 50 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Jahuta vormis ja lõika ruutudeks. Kook on mõnusalt mahlane ja karamelline ning säilib sellisena õhukindlalt suletud anumas või kilesse mässituna mitu päeva.

Soovitus:

* Mustikate asemel võid kasutada vaarikaid, põldmarju, tikreid, punaseid või musti sõstraid, kirsse, tükeldatud rabarberit või hapusid õunu.

* Kui soovid gluteenivaba kooki, kasuta gluteenivaba kaerajahu ja asenda nisujahu riisijahuga. Küpsetuspulbrit lisa sel juhul tainale 0,5 tl asemel 1 tl.

* Sügavkülmutatud marjad võid lisada koogile eelnevalt sulatamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles