Mille poolest erineb härrasmees naistemehest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui mees oskab naist võluda, peetakse teda sageli ekslikult naistemeheks. Ent naistemees ja tõeline härrasmees erinevad teineteisest nii mõnegi asja poolest. Näiteks nende motiivid on erinevad, samuti on erinev see, mis põhjusel kumbki neist üldse naise poole pöördub.

Elite Daily pani kirja, mille poolest erinevad härrasmehed naistemeestest.

1. Naistemees teeskleb, et ta armastab naisi; härrasmees armastab päriselt naisi. Mees, kes teeskleb, et ta armastab naist, armastab vaid mõtet, et tema kõrval võiks olla õrn naisolevus. Tõeline mees armastab ja austab naist.

2. Naistemees usub, et ta mõistab naisi; härrasmees teab, et ta ei õpi kunagi naist mõistma. Naistemehe üheks tunnuseks on kahtlemata see, et ta usub, et saab naistest läbi ja lõhki aru. Härrasmees aga teab, et ta tunneb naisi üsna vähe ja tal on nende kohta veel palju õppida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Naistemehe teod on hoolikalt läbi mõeldud; härrasmees läheb lihtsalt vooluga kaasa. Naistemehele meeldib plaane teha. Kui tema plaan peaks kursilt kõrvale kalduma, ei oska mees kuidagi käituda. Härrasmees võib sind spontaanselt kohtingule viia ja sellest kujuneks sinu elu parim õhtu.

4. Naistemehe jaoks on naine auhind, mida võita; härrasmehe jaoks on naine kingitus. Naistemehed on need, kes armastavad jahti pidada. Härrasmehe jaoks on naise tähelepanu võitmine aga auasi.

5. Naistemees kutsub naist «tibukeseks»; härrasmees ei kohtleks naist kunagi «tibukesena». Hellitusnimed on väga armsad, kuid tavaliselt näitavad need seda, et mees ei taha sind su pärisnimega kutsuda.

6. Naistemees käitub, nagu ta ei hooliks; härrasmees on võimeline tunnistama, kui ta hoolib. Vaid tõeline mees teab, et oma tunnete sõnadesse panemine on julge samm.

7. Naistemees annab tühje lubadusi; härrasmees ei tekitaks sinus kunagi tühja tunnet. Naistemehele meeldivad suured mõtted ja julged žestid, kuid härrasmees eelistab jääda reaalsuse piiridesse ega anna lubadusi, mida ta ei suuda täita.

8. Naistemees üritab oma puudujääke varjata; härrasmehel pole puudujääke. Kui mees vajab enda kõrvale naist, et tunda end täisväärtuslikuna, pole see mees õieti midagi väärt. Härrasmees teab hästi enda väärtust.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

9. Naistemees üritab pugeda naise pükstesse; härrasmehel pole midagi selle vastu, kui püksid on naise jalas. Meestele meeldib seks, kuid see ei tee neist veel halbu inimesi. Aga kui mees näeb naises vaid seksobjekti, pole see mees naise aega väärt.

10. Naistemehest on raske aru saada; härrasmehe teod on läbipaistvad. Iga mees võib viia naise uhkesse restorani ja teha talle hinnalisi kinke. Vaid tõeline härrasmees laseb naisel ise valida, kuhu sööma minna või küsib naiselt, mida ta kingiks sooviks.

11. Naistemees loodab naist purju joota; härrasmees ostab naisele vaid joogi. On suur vahe sees, kas mees üritab naist pildituks joota või ostab talle viisakalt vaid paar jooki.

12. Naistemees muudab seda, kuidas naine meestesse suhtub; härrasmees muudab seda, kuidas naine iseendasse suhtub. Naistemees võib jätta naisele mulje, et kõik mehed on halvad. Tõeline härrasmees näitab aga naisele, et kõik mehed pole sugugi nii hullud ja aitab kergitada ka naise enesehinnangut.

13. Naistemees jätab naise pimedusse kobama; härrasmees juhatab naist. Paljudele meestele meeldib mõttemänge mängida ja naisi segadusse ajada. Härrasmees ei teeks seda kunagi.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

14. Naistemees otsib probleemseid naisi; härrasmees aitab naisel probleeme lahendada. Naistemees jahib neid naisi, kes ilmutavad nõrkuse märke. Härrasmees aitab naisel aga probleeme lahendada ja naine on pärast temaga kohtumist tervem kui enne.

15. Naistemees soovib naist voodisse meelitada; härrasmees tahab naist tundma õppida. Naistemees on naise küljes kui takjas, üritades teda kõrvalisse kohta meelitada. Härrasmees jälgib naist ruumi teisest otsast ja läheb alles siis naisega juttu ajama. Naine ei pea kartma, et härrasmees üritaks teda pepust krabada.

16. Naistemees teeb naisele haiget; härrasmees muudab naist tugevamaks. Naistemehed üritavad naisi maha teha, et oma enesetunnet parandada. Härrasmees ei pea naisele haiget tegema, et naise lojaalsust võita.

17. Naistemees mängib naisega; härrasmehe jaoks pole armastus mäng. Tõeline mees teab, et armastus pole midagi, millega hooletult ümber käia. Kui keegi meeldib sulle, tegutse. Kui sa ei näe end tulevikus sellega inimesega koos, jäta ta rahule.

18. Naistemees toidab naise ebakindlusi; härrasmees toidab naise hinge. Väga lihtne on tekitada naises tunnet, et ta pole midagi väärt. Härrasmehed aga ei kasuta selliseid alatuid võtteid.

19. Naistemees ei suuda detaile meeles pidada; härrasmees hindab detaile kõrgelt. Naistemehel ei püsi meeles, millises koolis naine õppis, mitu õde-venda tal on või millega sisustab naine oma vaba aega. Sellised asjad ei huvita naistemeest. Härrasmees peab aga taolisi nüansse meeles.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

20. Naistemees ei esita küsimusi; härrasmees ei teeskle, et ta teab kõiki vastuseid. Naistemees ei tunne oma kaaslaste vastu eriti huvi, seetõttu ei esita ta ka küsimusi. Härrasmees tahab aga naist tundma õppida ja küsib tema elu ning tegemiste kohta.

21. Naistemees vajab pidevalt tähelepanu; härrasmees tahab kogu oma tähelepanu naisele kinkida. Naistemees vajab naisi, kuna siis ta tunneb, et ta on midagi väärt. Härrasmees vajab naisi, kuna ta tahab tunda, et teda armastatakse.

22. Naistemehel puudub sügavus; härrasmees on valmis naisega sügavikke vallutama. Naistemehed on pealiskaudsed. Härrasmehed mõistavad ja hindavad emotsionaalset sidet sama palju kui füüsilist.

23. Naistemees ajab naisi armukadedaks; härrasmees ajab naisega teisi mehi kadedaks. Tõelise härrasmehe jaoks pole oluline see, mida teised mehed tema kaaslasest arvavad; tema jaoks on tähtis vaid see, et teised austaksid tema kaaslast.

24. Naistemees tahab, et naine toetuks temale; härrasmees tahab, et naine oleks iseseisev. Naistemehed tahavad tõestada, et nad on tugevad ja et naised vajavad neid. Härrasmees mõistab, et taga on mõtet ajada vaid neid naisi, kes on seda ka väärt.

25. Naistemees käib lühikestel väljasõitudel; härrasmees viib sind endaga pikale reisile. Naistemees viib naise endaga kaasa vaid paariks päevaks või ööks; härrasmehega koos rändab naine kohtadesse, kus ta pole ealeski varem käinud ja veedab seal kuid, vahel isegi aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles