Miks tasuks trenni teha hommikuti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trenni armastavad inimesed jagunevad üldiselt kaheks: ühed armastavad trenni teha hommikuti, teised õhtuti. Kuigi tervise mõttes pole vahet, millal füüsiliselt aktiivne olla, on hommikusel trennil teatud eelised õhtuse ees.

Elite Daily pani kirja mõned põhjused, miks tasuks trenni teha just hommikul.

  1. Hommikune trenn loob terveks päevaks hea tuju. Trenni tegemine aitab vallandada endorfiine, mis teatavasti muudavad meeleolu paremaks.
  2. Hommikune trenn motiveerib tervislikult toituma. Kui sa oled hommikul korralikult trenni teinud, siis ei teki sul päeva jooksul isu kiirtoidu järele, kuna trenni tegemine motiveerib ka tervislikumalt toituma.
  3. Tänu hommikusele trennile oled tööl teistest produktiivsem. Hommikune trenn äratab kogu keha üles ja annab energiat.
  4. Hommikune trenn ei sega muid plaane. Õhtuse trenniga võib sageli juhtuda, et mõni tuttav peab sünnipäeva ja sul tekib kiusatus trenn vahele jätta. Hommikul pole seda muret, pead vaid trenniaja sättima nii, et see tööpäeva ei segaks.
  5. Hommikune trenn tõmbab ainevahetuse hästi käima. Tänu hommikusele trennile hakkab ainevahetus kiiremini käima ja toimib kogu päeva vältel paremini.
  6. Hommikuse trenni tarbeks pole vaja isegi kodust lahkuda. Paljud armastavad treenida jõu- või treeningsaalis, kuid tegelikult võib hommikuti trenni teha ka omas kodus. See aitab ka aega oluliselt kokku hoida.
  7. Trenni tegemine paneb põsed õhetama. Regulaarne trenn muudab välimuse kaunimaks ja annab põskedele kadestamisväärse sära.
  8. Tänu trennile on lihtsam terve päev vastu pidada. Kui lased pinged endast juba hommikul välja, oled päeva jooksul paremas tujus ja tööpäeva lõpp saabub kiiremini.
  9. Hommikul on lihtsam keskenduda. Kuna paljud inimesed eelistavad hommikul võimalikult kaua magada, siis ei pea sa muretsema, et kellegi telefonikõne või e-kirjad võivad su trenni segada.
  10. Jõusaalis on hommikuti rohkem ruumi. Kui oled üks neist, kes eelistab trenni tegemiseks kodust lahkuda, võiksid teha trenni just hommikuti, kuna siis on jõusaalides ja treeningrühmades vähem inimesi.
  11. Hommikune trenn aitab reguleerida unetsükleid. Kui pead varakult ärkama, siis loodetavasti lähed õhtul ka varem voodisse. Lõpuks harjub su keha sellise unetsükliga ära ja peagi pole sul enam raskusi hommikul varakult ärkamisega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles