Kui beebil on öö ja päev sassis

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtipeale võib kuulda noori vanemaid kurtmas, et nende väike silmatera päeval magab ning öösel hoiab tervet peret ärkvel. Ei teata, miks selline segadus tekib, kuid vanemate on see väga raske. Emmede Klubi õpetab, mida siis teha.

  • Püüdke beebi ärkveloleku aega pikendada. Selleks ärge jätke beebit peale söötmist üksinda voodisse, sest seal jääb ta kohe magama, mängige temaga natuke.
  • Õhtused mängud ei tohi olla väga ergutavad, sest siis magab beebi öösel halvemini. Eelistage rahulikke mänge, unelaulude laulmist ja rahulikku rääkimist beebiga
  • Õues võiks käia päeva esimeses pooles, sest õues magavad lapsed tavaliselt hästi ja sügavalt ning ehk ei ole ta siis õhtuks liiga välja puhanud, et öösel magada ei taha.
  • Vannitada võiks iga päev, sest tavaliselt vann väsitab beebit. Võib juhtuda ka vastupidi, õppige oma beebit tundma.
  • Tuba, kus beebi magab, võiks olla suhteliselt jahe ja hästi õhutatud.

Vahel aga ei toimi mitte ükski nõuanne ega nipp, siis peab pere mõneks ajaks beebi harjumusega kohanema. Katsuge võtta asja huumoriga ning puhake koos beebiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles