Stiilinippe Hollywoodi kostüümikunstnikelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pöörased».
«Pöörased». Foto: Frank Ockenfels/AP

Eile õhtul tunnustati Los Angeleses Hollywoodi parimaid kostüümikunstnikke. Kuna koos oli väga palju stiilseid ja moeteadlikke inimesi, uuris Marie Claire neilt stiilinõuandeid.

Lou Eyrich
Lou Eyrich Foto: Byron Purvis/SIPA/Byron Purvis/SIPA

Lou Eyrich (seriaali «American Horror Story: Freak Show» kostüümikunstnik): «Proovi midagi, mida sa pole siiani veel proovinud. Ole julge. Mina kannan näiteks oranži turbanit ja samas toonis huulepulka – ma pole kunagi varem neid katsetanud. See on minu jaoks hirmutav, aga see muudabki asja lõbusaks ja toob mind mugavustsoonist välja. Nii paljud meist tõmbavad iga päev selga vana T-särgi ja kulunud teksased. Kuid palju lõbusam on riietega eksperimenteerida. Vaata ajakirju, leia inspiratsiooni ja proovi uusi asju.»

Mark Bridges (filmi «Inherent Vice» kostüümikunstnik): «Alusrõivastus peab olema õige! Tegin eelmisel suvel koostööd Martin Scorsesega ja seriaali tarbeks viisime naisnäitlejad New Yorgis spetsiaalselt õmblejanna juurde, kes tegi neile täpselt istuvad rinnahoidjad. Kõik näitlejannad, kelle me sinna viisime, olid seni kandnud vales suuruses rinnahoidjat. Nad kallistasid meid ja ütlesid, et see kogemus muutis nende elu ja õige rinnahoidja jättis kohe kehast palju parema mulje. Seega muretsege omale õige rinnahoidja. Laske end mõõta ja kulutage see summa paraja aluspesu peale. Tänu sellele näevad kõik rõivad seljas paremad välja.»

Janie Bryant (seriaali «Pöörased» kostüümikunstnik): «Kandke korsetti. Õige aluspesu muudab kõik rõivad seljas ilusamaks, see vastab tõele. Korrigeeriv aluspesu, korsett, mis iganes teile sobib. Õige aluspesu ja ilusti istuvad riided. Mina lasen kõik rõivad õmblejannal parajaks teha.»

Johanna Argan
Johanna Argan Foto: Admedia, Inc/Byron Purvis/AdMedia/Sipa USA

Johanna Argan (seriaali «Kaardimaja» kostüümikunstnik): «Leia hea õmbleja, kes su riided parajaks teeks. See muudab välimuse stiilsemaks. Samuti tasuks teada, mis su kehale sobib. Mõtle välja, mida sa tahad ja koos õmblejannaga on seda lihtne saavutada.»

Salvador Perez (seriaali «Mindy projekt» kostüümikunstnik): «Oluline on õmblemine. Ükski poelettidel olev rõivaese ei istu seljas ideaalselt. Ükski rõivaese ei tohiks olla liiga kitsas. Oluline vahe on sees, kas riietus on kehasse õmmeldud või liiga kitsas. Õmmeldud on elegantne ja stiilne, kitsas jätab lihtsalt veidra mulje. Garderoobis tasuks olla ka palju erinevaid võimalusi, kuidas rõivaid kihiti kanda. Universaalne garderoob on kõige parem nõuanne, mida ma teistele annaks.»

Ane Crabtree (seriaali «Masters of Sex» kostüümikunstnik): «Mina olen aastatega õppinud, et mida õnnelikum ja enesekindlam sa oled, seda suuremat rahuldust pakuvad sulle ka riided. Ära ürita olla keegi teine. Ole iseendana õnnelik, hoolimata sellest, millised on moevoolud. Ära varja oma keha rõivakihtide alla. Me kõik oleme tegelikult ideaalsed.»

Kelli Jones (seriaali «Anarhia pojad» kostüümikunstnik): «Lihtsam on parem, aga seda vaid õigete aksessuaaridega. Paljud pingutavad aksessuaaridega üle, aga kui sa tahad ilus välja paista, tõmba selga lihtne maika, teksased, kaunid kontsakingad ja lihtne ehe. Teksaste ja maikade puhul tasuks jälgida, et need peaks kokku sobima.»

Foto: Murray Close/©United Archives / Topfoto

Kurt ja Bart (filmi «Näljamängud: pilapasknäär – osa I» kostüümikunstnikud). Kurt: ««Pilapasknääri» filmis on paljud rõivad inspireeritud 1940. aastatest. Meil on näiteks kõrge pihaosaga lõikeid. Paljud tüdrukud kardavad kõrge pihaga seelikuid ja pükse, aga mulle on need alati meeldinud. Naised ei peaks seda lõiget pelgama. Isegi Jennifer Lawrence pelgas seda, kuid nägi tegelikult väga kaunis välja.»

Bart: «Pole ühtegi universaalsemat mõtet peale selle, et tasuks proovida uusi asju. Tõmba riided selga, vaata peeglist, kuidas su pepu välja näeb. Võib-olla sobib sulle selline lõige, mis riidepuul ei näe kuigi kaunis välja. Ole uutele asjadele avatud. See on minu ainus reegel.»

John Dunn (seriaali «Boardwalk Empire» kostüümikunstnik): «Ära mine kaasa viimaste moesuundadega. Ja õpi oma keha hästi tundma.»

Kari Perkins (seriaali «Boyhood» kostüümikunstnik): «Mul on hea nõuanne: joogapüksid ei ole püksid. Liibukad ja retuusid ei ole püksid. Palun kandke nende peal seelikut, kleiti või lühikesi pükse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles