Miks tasuks juukseid värvida ilusalongis, mitte kodus?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuste värvimine ilusalongis võib tunduda suure väljaminekuna, aga kui tulemuseks on see, et juuksed on tervemad ja ilusamad, kas siis ei tasuks aeg-ajalt salongi külastada?

Sikupilli keskuses paar kuud tagasi avatud ilusalongi Hairlook juuksur Marianna Fejeva tõi välja suurimad vead, mida kodus juukseid värvides kiputakse tegema.

1. Üks suurimaid vigu on kindlasti see, et kodus värvides ei teata, millise tulemuse võib mingi juuksevärv tegelikult anda. Näiteks kui blondide juustega naine soovib juukseid tumepruuniks värvida, võib juhtuda, et tulemuseks on hoopis rohekas toon.

2. Teine tõsine viga on see, et kui juured on välja kasvanud, värvitakse ainult juurte asemel uuesti terve pea. See tähendab, et juukseotsi töödeldakse pidevalt üle ja otsad katkevad kergemini.

3. Kodus värvides ei oska tavakasutaja kindlustada ka seda, et terve pea jääks ühtlaselt ühte tooni. Võib juhtuda, et juuksejuured on heledamad ja otsad tumedamad.

4. Tavakasutajad ei pööra tähelepanu veel näiteks sellele, et poelettidel olevad juuksevärvid sisaldavad palju vesinikku, mis võib panna peanaha kipitama ja soodustab juuste katkemist.

5. Üks kriteeriume, mille järgi poest juuksevärvi valitakse, on kahtlemata hind. Kahjuks on odavamad värvid tugeva keemilise koostisega ja muudavad juuksed kuivaks ning kiharatel puudub pärast värvimist kaunis läige.

6. Kodus värvides võib juhtuda sedagi, et ei peeta täpselt kinni värvipakendil olevast soovituslikust ajalimiidist. Näiteks hoitakse juuksevärvi liiga kaua peas, see aga tekitab peanaha ärritust ja kuivust ning juuste otsad võivad hakata venima. Samuti soodustab selline teguviis juuste väljalangemist.

Juuste värvimine on sisuliselt keemiaga ümberkäimine, mistõttu oleks mõistlik see usaldada inimesele, kes on seda õppinud ning kes annab endast parima, et tulemus oleks kliendile meelepärane. Juuksur oskab hinnata, kas kliendi juuksed on kahjustatud või mitte; ta võtab värvi valikul arvesse juuste struktuuri (kas on tegemist peenema või tugevama karvaga); kui palju on kliendil halle juukseid; ta võtab kindlasti arvesse ka olemasolevat värvitooni ja oskab sobitada õiget värvitooni õige vesinikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles