Kuidas mõjutab eesnimi armuelu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Otsid paaniliselt ideaalset fotot, mida kasutada tutvumislehel, kulutad tunde oma iseloomustuse kirjutamisele ja üritad välja mõelda kasutajanime, mis oleks kaval, seksikas, lõbus ja mida poleks keegi veel kasutanud.

Värske uuring aga näitas, et kasutajanimi, mille algustäht pärineb tähestiku esimesest poolest, võib sulle rohkem edu tuua kui tähestiku lõpus olevate tähtedega algavad nimed, kirjutab Women’s Health Magazine.

Kaks teadlast, üks Londonist ja teine Texasest, leidsid, et kui su nimi (või kasutajanimi) algab tähega, mis jääb tähestikus N-tähest tahapoole, on sul tunduvalt raskem internetist armastust leida. Üheks põhjuseks on see, et tutvumislehtedel kuvatakse kasutajate nimesid tähestiku alusel ja mida tagapool on sinu nimi nimekirjas, seda rohkem peavad potentsiaalsed kaaslased teiste profiile läbi vaatama ja nad ei pruugi sinu omani üldse jõudagi.

Muide, teadlased tegid kindlaks veel sellegi, et internetist kaaslast otsivad inimesed arvavad alateadlikult, et kasutajate nimekirjas olevad inimesed on vähem atraktiivsed kui eespool olevad inimesed. Teadlased selgitasid, et inimesi tõmbab nende poole, kes on nimekirjas kõrgemal, kuna neid inimesi peetakse ilusamateks, targemateks ja üleüldiselt paremateks.

Nimesid on ennegi uuritud. Näiteks on üks uuring tõestanud, et need õpilased, kelle nime algustäht on tähestikus eespool, saavad tõenäolisemalt headesse koolidesse sisse. Teine uuring näitas, et need, kelle nime esitäht on tähestikus tagapool, ostavad rohkem asju pelgalt emotsioonide ajel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles