Armastan oma sõbrannat, aga vihkan ta lapsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Piinlik tunnistada, aga selline olukord on tegelikult tuttav nii mõnelegi emale. Sõbranna või töökaaslane võib ise olla imekena ja vahva seltsiline, aga peagi mõistad, et ei salli tema lapsi silmaotsaski. 

Kõik inimesed ei klapigi omavahel ja paraku kehtib see ka lastega - mõni laps lihtsalt ei meeldi nii palju kui teised. Või siis on need lapsed halvasti kasvatatud… Igal juhul võib selline olukord sõprusele rängalt mõjuda, kirjutab Yahoo Parenting.

Enamasti ei jää üle muud, kui tõdeda, et lapsed on kodu peegel. Nende käitumine on märgiks sellest, kui palju nad kodus tähelepanu saavad ja kuidas nende eest hoolitsetakse. See aga ei tähenda, et peaksid sõbrast loobuma. Tuleb vaid otsustada, millal ja kuidas sõbrannaga aega veeta. Siin on viis võimalust, mille kaalumine võib sulle abiks olla.

Ole temaga siis, kui tema lapsi pole ligi. See on kõige lihtsam lahendus, loomulikult. Veeda temaga aega siis, kui ta lapsed on eemal. See on lihtne, kui tegu on töösõbraga. Muul juhul saate koos lõunal käia, korraldada nn tüdrukuteõhtuid või veini- ja filmiõhtuid või hakata koos trennis käima. Nii saad sõbrustada, aga ei pea tema laste pärast oma närve kulutama.

Väldi laste pärast kokkusaamisi. See on keeruline, kui teie lapsed on ühevanused või kui te saite laste kaudu tuttavaks. Suure tõenäosusega ei naudi ka sinu lapsed tema lastega mängimist, kui sul on sõbranna lastega mingi probleem. Seega peaksid tähelepanu pöörama ka oma laste heaolule, kui tahad seda sõprust jätkata. Kui sõbranna tahab koos lastega midagi ette võtta, paku välja hoopis täiskasvanute tegevus. Kui aga lapsed saavad omavahel hästi läbi, võib leida neile tegevusi, millest sa ise ei pea osa võtma. 

Räägi laste kasvatamise strateegiatest, mis TEIE PERES toimivad. Lapsi kasvatada pole lihtne. Sõbrannale võib olla sellest suur abi, kui räägid talle nippidest ja nõksudest, mis on aidanud sul oma lapsi korrale kutsuda. See võib ka teid sõbrannadena lähedasemaks teha. Lapsevanemad enamasti teavad seda isegi, kui nende lapsed on üle käte ja tüütud. Seega, kui võtad need teemad juhuslikult jutuks ja keskendud enda kogemusele, võib sõbral olla sellest palju abi. 

Mõtle, kas oleks aeg eemalduda. Kui tunned, su sõber ei õpeta oma lastele, kuidas olla teiste vastu aupaklik, viisakas ja väärikas inimene, siis võib su suhtumine ka temasse muutuda. Kui tema laste ümber on liiga palju pingeid, võib see suuresti muuta seda, millise inimesena teda edaspidi näed. On olukordi, mida ei saa kõrvalseisja oma soovitustega parandada ja võib-olla on mõistlikum sõbrannast loobuda. 

Ole temaga aus. Pole kahtlustki, et see on väga raske, sest nii nagu sina võtad kriitikat oma vanemlike oskuste pihta südamesse, teeb seda ka tema. Kui suhtlemine on pingeline ja vältimistehnikad ei toimi, väljenda siiralt ja väga taktitundeliselt oma mõtteid ja tundeid nii, et sa ei solvaks tema lapsi. Näiteks: «Mulle väga meeldib sinuga kahekesi aega veeta ja ma tahan seda ka edaspidi teha, aga minul ja mu lastel on sinu lastega raske koos olla. Tundub, et nad ei ole veel ära õppinud, kuidas teiste inimestega viisakalt käituda - ja ma tean, et see on raske ning sa näed selle nimel palju vaeva.» Niiviisi väljendad enda vajadusi, aga annad samas ka teada, et et tema lastega on raske koos olla. Raske, aga see on seda väärt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles