Kümmet tüüpi lapsevanemad, keda teised ei salli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on igaüks meist mõnele lapsevanemale halvakspaneva pilgu saatnud, kui viimane lubab oma võsukesel poes täiest kõrist kisada või erinevaid tooteid ostukorvi loopida. Me tunneme lapsele kaasa ja kirume mõttes lapsevanemaid, kes oma lastest jagu ei saa.

YourTango pani kirja kümme lapsevanematüüpi, kes teistele ei meeldi.

Lapsevanem, kes ei pane midagi tähele

See ema joob sõbrannadega rahulikult mänguväljaku ääres kohvi ega märka, et tema pojake kiusab kõiki teisi lapsi, kes seal on.

Lapsevanem, kes leiab alati õigustusi

Selle isa suust kuuleb sageli lauseid stiilis «ah, ta on ainult laps» või «ma olin väiksena täpselt samasugune». Teisi need õigustused ei huvita. Sellised selgitused näitavad vaid seda, et su laps ei oska käituda ja sina oled talle eeskujuks.

Lapsevanem, kes on väga tujukas

See ema karjub lapse peale toa teisest nurgast ja üritab seejärel olukorda parandada kallistuste ja musidega.

Lapsevanem, kes armastab uhkustada

Teised vanemad panevad ilmselt tähele, et sinu 10kuune beebi suudab juba numbreid lugeda. Samuti ei jää teistele märkamata see, et su pisipõnn ei kanna enam mähkmeid. See kõik on väga tore, aga ära arva, et teised vanemad soovivad sinu lastega võistelda või kuidagi nende moodi olla.

Lapsevanem, kes on pidevalt vihane

Me kõik oleme vahel vihased ja laseme negatiivsetel tunnetel end üle võtta, kuid leidub lapsevanemaid, kes justkui kogu aeg ainult karjuks laste peale. Vaimne vägivald on sama negatiivne kui füüsiline vägivald ja see jätab lapse hinge armid.

Lapsevanem, kes armastab firmamärke

Väga tore, kui saad omale lubada vaid kõige hinnalisemate brändide tooteid. Enamik meist ei saa seda endale lubada või tundub see lihtsalt mõttetu. Sa ei pea teistele igal kokkusaamisel rõhutama, mis firma rõivaid su laps kannab.

Lapsevanem, kes on alla andnud

See ema teab ja näeb, et tema laps käitub teistega halvasti, kuid ta lihtsalt ei saa oma võsukesest enam jagu. Ta kehitab vaid õlgu ja küsib retooriliselt: «Mis ma ikka teha saan?»

Lapsevanem, kes peab end teistest paremaks

Sulle võib tunduda, et sa oled parem lapsevanem kui kõik teised, kuid ilmselt pole see tõsi. Ära käitu teiste vanematega üleolevalt, ühel päeval võib sul nende tuge vaja minna.

Lapsevanem, kel pole lapse jaoks aega

Ära ole selline lapsevanem, kes palkab omale lapsehoidjaid või koduabilisi, kes su lapsi riietaks või neile süüa teeks. Ja kui lapsel on mõni spordivõistlus, võta end töölt vabaks ja mine vaatama, kuidas tal läheb. See on lapse jaoks tähtis.

Lapsevanem, kes sageli valetab

Valedega on selline lugu, et need tulevad tavaliselt päevavalgele. Inimesed saavad peagi teada, et asjad pole tegelikult nii hästi, kui sina väidad. Räägi vahelduseks tõtt, sellest on kõigile palju rohkem kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles