Viis realistlikku eesmärki, mis aitavad kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli nurjuvad kaalulangetusplaanid seetõttu, et inimesed pole seadnud omale piisavalt realistlikke eesmärke. Suurim viga, mida paljud teevad, on see, et kaalulangetus võetakse ette liiga suurelt, aga kui kiireid tulemusi pole näha, antakse kergelt alla.

Women’s Health Magazine pani kirja viis realistlikku eesmärki, mis aitavad kõigil kaaslust alla võtta.

1. Söö lõunaks ja õhtuks kaks peotäit juurvilju

Toitumisekspertide hinnangul on see hea eesmärk, millest on lihtne kinni pidada, kuna see paneb täpselt paika, kuidas suurendada oma menüüs juurviljade osakaalu. Eesmärk «söö rohkem juurvilju» kipub olema liiga lai ja sellest on raskem kinni pidada.

2. Tee kolm korda nädalas trenni

Kui oled valmis kaalust alla võtma, võib tekkida kiusatus võtta plaani iga päev trenni teha, kuid kahjuks pole see kuigi realistlik. Võid isegi täpselt kirja panna, et teed kolm korda nädalas trenni: ühe korra käid jalutamas, ühe korra ujumas ja ühe korra aeroobikas. Konkreetsest plaanist on lihtsam kinni pidada.

3. Ära tarbi alkoholi rohkem kui kaks korda nädalas ja piirdu maksimaalselt kahe joogiga

Iga veiniklaas annab sulle rohkem kilokaloreid, kui tahaksid omale tunnistada. Toitumiseksperdid soovitavad neil, kes tahavad kaalust alla võtta, loobuda alkoholist. Selleks, et antud plaani lihtsamaks muuta, pane täpselt kirja, mitu jooki ja mitmel õhtul on sul lubatud juua.

4. Kui mul tekib isu mahla või limonaadi järele, joon hoopis vett

Vee joomine soodustab kaalulangetust, eriti juhul, kui asendad veega jooke, mis sisaldavad suhkrut. Päevas võiks juua 8-10 klaasi vett, kuna see hoiab keha vedelikutaset normis ja kui sul on ees kindel arv, mitu klaasi vett peaksid jooma, on tõenäolisem, et sa ka jood nii palju.

5. Maga iga öö vähemalt kaheksa tundi

Hea ööuni aitab kaalulangetusele kaasa, kuid sageli unustavad inimesed selle ära. Ürita öö jooksul magada vähemalt kaheksa tundi, ent kui see eesmärk tundub sinu jaoks liiga ebarealistlik, siis ürita igal õhtul vähemalt 30 minutit tavapärasest varem voodisse minna. Ja hoia nutiseadmed voodist eemale, kuna need häirivad und.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles