Pluss-suuruses modelli süüdistatakse ebatervisliku kehakuvandi propageerimises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tess Holliday.
Tess Holliday. Foto: XPOSURE

Viimasel ajal on erinevates välisportaalides palju juttu olnud Tess Hollidayst – 165 cm pikkusest naisest, kes kannab rõivaid suuruses 50 –, sest ta on esimene pluss-suuruses naine, kellega Briti modelliagentuur sõlmis lepingu. Hollidayd on kiidetud ja laidetud – paljud on nimelt arvamusel, et ta propageerib ebatervislikku elustiili.

Seetõttu pidas Holliday hiljuti vajalikuks oma kriitikutele vastulöök anda ja ta postitas Instagrami foto alla omapoolse selgituse, kirjutab Glamour.

Holliday sõnul on ta näinud oma sõbrannasid uues valguses ja teda on hämmastanud see, kui palju on ta viimasel ajal tähelepanu saanud. «Mind on terve elu kiusatud mu välimuse ja suuruse pärast… ja kui keegi pole veel märganud, siis mind kiusatakse veel praegugi,» kirjutas Tess Holliday. Ta lisas, et tema näol on tegemist professionaalse modelliga, kes näitab ausalt oma elu igat külge ega pea vajalikuks midagi varjata.

Hiljuti astus ta üles ka ühes jutusaates, kus rääkis avameelselt kiusamisest ja sellest, kuidas ta hakkas ennast meikima ning postitas neid fotosid sotsiaalmeediasse. «Keegi ei ütle sulle nooruses, et suureks saades ei pruugi kiusamine lõppeda. Mul polnud aimugi, et täiskasvanud inimesed võivad teineteisega nii õelad olla,» rääkis ta.

Kuidas vastab Tess Holliday aga neile, kes väidavad, et ta propageerib ebatervislikku eluviisi? «Tervis on iga inimese isiklik otsus. See on igaühe valik ja ma usun, et neid valikuid tuleks austada. Inimesed on üle- või alakaalulised mitmel põhjusel. Me kõik oleme oma teekonnal erinevas kohas,» ütles 29-aastane Holliday. «Minu arvates on väga nõme see, et ma ei saa teha midagi imelist ja keegi ei rõõmusta mu üle, vaid pigem keskendutakse mu suurusele. See teeb mind tigedaks.»

Foto: XPOSURE
Foto: XPOSURE
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles