Kümme lihtsat soovitust, kuidas kõhtu lamedamaks saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas poleks imeline, kui kõhuke tõmbuks imeväel trimmi ja ise ei peaks midagi tegemagi? Kahjuks ei ole see võimalik, aga on harjumusi, mida oma igapäevaellu lisades saab muuta kõhtu lamedamaks.

Prevention pakub välja kümme nõuannet saledama piha heaks. 

Söö kausitäis vaarikaid. Vaarikates on väga palju kiudaineid ja nende söömine aitab hästi puhituse vastu. 

Joo ohtralt vett. Vesi täidab magu, selles pole kaloreid ja see aitab ainevahetusel kiiremini toimida. 

Ära joo magusaid kokteile. Alkoholis on väga palju kaloreid, kuid lisaks tasub teada, et joomine tõstab organismis stressihormooni kortisooli taset. Kortisool on kõhurasva ladestumise üks peamisi põhjusi.

Istu sirge seljaga. Küürus seljaga istumine ajab kõhu ette punni. Heal rühil on näiliselt salendav mõju, kuid see hoiab ka kõhulihased pingul. Hoia õlad taga, lõug ees ja alaselg toeta vastu seljatuge. 

Hakka tegelema aiatöödega. Kõik see kükitamine, kummardamine ja tõstmine aitab vöökohta vormida ja on üllatavalt tõhus treening, kulutades umbes 350 kilokalorit tunnis (kui seda teha energiliselt ja entusiastlikult). 

Liiguta oma puusi. Aiatöödega sarnaselt mõjub vöökohale hästi hularõngaga keerutamine, kuid käed jäävad sellega puhtaks.

Mine loodusesse. Värskes õhus jalutamine on tervise hoidmiseks asendamatu abimees.

Tee harjutusi kõhulihastele ja hoia jalgu üleval. Lama selili, toetades jalgu voodiäärel või toolil. Tõsta ülakeha ettevaatlikult üles ja siis taas alla, tunnetades oma kõhulihaseid. Korda harjutust 10 kuni 12 korda, kaks kuni kolm korda nädalas. 

Sama harjutus teistpidi. Et kõhtu mitmekülgsemalt pinguldada, lama põrandal ja hoia oma käed kõrval, kuid jalad ja põlved hoia maast lahti, umbes 90-kraadise nurga all. Tõmba kõhulihased pingule ja suru selg vastu maad ning kergita puusi 5-10-sentimeetri kõrgusele. Hoia hetkeks ja lase puusad alla. Tee 10-12 kordust kaks kuni kolm korda nädalas. 

Lisa veel üks harjutus. Vaata allpool olevast videost, kuidas teha harjutust, mis toob kõhulihased kenasti esile. Aseta üks jalg teise põlve najale ja tõsta ülakeha ette, puudutades küünarnukiga põlve. Hoia ja lase aeglaselt alla. Korda seda harjutust 10-12 korda ja vaheta külge. Tee seda kaks kuni kolm korda nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles