Kümme kuldreeglit neile, kes otsivad sotsiaalmeedia vahendusel armastust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Facebook on vahend, millest on reeglina palju abi, kuid vahel võib seda ka kurjasti ära kasutada. Kahjuks leidub palju inimesi, kes ei oska või ei taha sotsiaalvõrgustikku vastutustundlikult kasutada.

YourTango pani kirja kümme kuldreeglit, mis on mõeldud neile, kes kasutavad sotsiaalmeediat armastuse leidmiseks.

1. Suhtestaatuse avalikustamine on kahepoolne otsus

Suhtes võib probleeme tekitada see, kui üks partneritest otsustab sotsiaalmeedias suhtestaatust muuta ilma, et oleks seda kallimaga läbi rääkinud. Kõik teie sõbrad näevad seda, kui üks teist märgib end suhtesse või otsustab sootuks suhte lõpetada – enne selle sammu astumist tuleks aga omavahel teemat arutada.

2. Võid vaadata oma sõprade sõpru, et leida võimalikku silmarõõmu

Paljud vallalised kasutavad sotsiaalmeediat selleks, et leida oma sõprade seast neid, kellega võiks kohtingule minna. Probleem tekib aga siis, kui nad jätavad oma sõbra võrrandist välja ehk kui nad üritavad võõrast inimest oma sõbraks lisada mainimata, kust või kelle kaudu nad üksteist tunnevad. 

3. Küsi eelnevalt oma sõbralt, kas võid tema endise silmarõõmuga ühendust võtta

Kui sulle jääb silma mõni nägus mees, kellega su sõbrannal oli kunagi suhe, küsi eelnevalt sõbrannalt, kas ta on midagi selle vastu, kui sa tema endise kallimaga suhtled. See on viisakas ja kui oleksid ise sõbranna asemel, eeldaksid sama.

4. Endisi kallimaid ei pea oma sõprade nimekirjast kustutama

Pärast suhte purunemist tasuks käituda täiskasvanult ja jätkata endise kallimaga suhtlemist. Valmista end lihtsalt selleks ette, et võid tema Facebooki seinal näha postitusi ja fotosid sellest, kuidas ta ilma sinuta elab ja kellega suhtleb.

5. Ära postita Facebooki pilte, videoid ega kommentaare inetu lahkumineku kohta

Kui soovid jäädvustada, kuidas su suhe muutus ilusast inetuks, kirjuta see oma päevikusse või räägi sõbrannale, kuid ära jaga seda kogu maailmaga.

6. Liiga palju infot pole kunagi hea

Ükski sinu sõpradest ei hooli sellest, kellega sa nädalavahetusel klubis suudlesid või millise mehe korteris ärkasid. Sotsiaalmeedia on võrdlemisi avalik koht, kus ei tasuks jagada oma intiimelu kohta käivaid üksikasju. Vaata ka pildid üle, et sul poleks midagi varjata.

7. Ära lisa eksi uut silmarõõmu oma sõbraks, kui te tegelikult ei tunne teineteist

Sellest ei saa midagi head välja tulla. Kui eksi uus kallim sind ei tunne, jääb mulje, et sa tahad temal silma peal hoida ja seetõttu lisad ta oma sõbraks.

8. Tea, mille poolest erinevad Facebookis sein ja privaatne sõnum

Sõnumid stiilis «ma armastan sind nii väga, musi, igatsen tohutult!» peaksid kuuluma teise inimese postkasti, mitte kaunistama tema sotsiaalvõrgustiku seina. 

9. Internet ei asenda terapeuti ja seda tuleks kasutada väga kriitilise meelega

Ära kirjuta mõne endise klassivenna Facebooki seinale, et olid kooli ajal temasse armunud. Esiteks, see on aegunud info, mida sa loodad sellega saavutada? Teiseks, kas sellist asja tasub tõesti jagada tema ja kõigi tema sõpradega?

10. Ära loo võltskontot, et eksile kätte maksta

Sulle võib tunduda naljakas teha oma eksi nimel Facebooki konto, kus saad teda muudkui maha teha, kuid tegelikult on see üsna hale ja võib inetult lõppeda, kuna tegemist on sisuliselt identiteedivargusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles