Milline kehaosa võib reeta, kas kallimal on kõrvalsuhe?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kahtlustad, et kallimal võib olla kõrvalsuhe, ära nuhi tema telefonis või postkastis ringi. Jäta tähelepanuta ka Facebooki konto. Teadlased tegid kindlaks, et petjat on väga lihtne tuvastada: vaata tema neljandat ehk nimeta sõrme.

Oxfordi ülikooli teadlased analüüsisid uuringu tarbeks 1314 inimese käsi (572 mehe ja 742 naise omi). Teadlased võrdlesid muuseas seda, kui pikad olid inimeste nimetissõrmed võrreldes nimeta ehk abielusõrmuse sõrmedega, kirjutab YourTango.

Selgus, et need naised ja mehed, kelle parema käe nimeta sõrm oli oluliselt pikem kui sama käe nimetissõrm, murravad suurema tõenäosusega truudust. Teadlased on arvamusel, et nimeta sõrme pikkus viitab sellele, kui palju puutus inimene emaüsas kokku testosterooniga ja see mõjutab omakorda seda, kas tegemist on petjaga või mitte.

Uuringust selgus ka midagi head: need, kelle ühe käe nimetissõrm ja nimeta sõrm on ühepikkused, on usaldusväärsed partnerid ja huvituvad pikaajalisest suhtest. 

Aga enne, kui hakkad partneri sõrmi mõõtma ja satud võib-olla paanikasse, pea meeles, et sõrmede pikkus määratakse kindlaks enne sündi, kuid seda, kas inimene astub kõrvalsuhtesse või mitte, mõjutavad elus veel paljud muud tegurid. 

«Pole olemas ühtki inimest, kes eelistaks ainult monogaamiat või ainult polügaamiat,» sõnas teadlane Ralph Wlodarski. «Meid mõjutavad nii geenid kui ka meid ümbritsev keskkond. Selles võrrandis on mitmeid muutuvaid tegureid, mis olenevad sellest, kuidas meid on kasvatatud, millised on olnud varajased kogemused suhetega, kuidas me oleme arenenud, meie vabast tahtest ja kogemustel põhinevatest otsustest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles