Nippe, kuidas targem välja paista

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned inimesed on juba sündides targemad kui teised. Ent hea uudis on see, et paari kavala nipi abil saab igaüks jätta endast targema mulje.

Business Insider pani kirja mõned nipid, kuidas targem välja paista.

  • Ära hoia õlleklaasi käes

Michigani ja Pennsylvania ülikoolide uuring näitas, et ainuüksi õlleklaasi käes hoidmine jätab inimesest vähem intelligentse mulje. Tegelikult pole asi õlles, vaid alkoholis üleüldse. «Inimesed, kes hoiavad käes alkohoolset jooki, jätavad vähem intelligentse mulje kui need, kel pole õlleklaasi käes,» kirjutasid uuring autorid Scott Rick ja Maurice Schweitzer.

  • Kõnni teisega samas tempos

Bostoni ülikoolis tehtud uuring tõestas, et kui üks inimene kõnnib teistest kiiremini või aeglasemalt, jätab ta teistele endast rumala mulje.

  • Kanna prille

Teadlased on kindlaks teinud, et prillid muudavad inimese küll vähem atraktiivseks, kuid jätavad temast intelligentsema mulje. Oluline on ka see, milliseid prille sa kannad: paksud ja tugevate raamidega prillid jätavad sinust väga intelligentse mulje.

  • Esita oma keskmine nimi initsiaaliga

Southamptoni ja Limericki ülikooli teadlased on välja selgitanud, et kui inimese keskmise nime asemel on ainult initsiaal, siis see jätab temast intelligentse mulje. Mida teha siis, kui sul pole keskmist nime? Kasuta näiteks oma ema nime initsiaali või mõtle keskmine nimi ise välja.

  • Kirjuta lihtsalt

Sageli arvatakse, et keeruliste sõnade kasutamine jätab targema mulje. Ent see pole sugugi nii. 2012. aastal Princetoni ülikoolis tehtud uuring näitas, et keeruliste sõnade kasutamine võib sinust sootuks rumalama mulje jätta.

  • Kasuta graafikuid

Cornelli ülikooli teadlased tegid eelmisel aastal uuringu, millest selgus, et inimesed usuvad rohkem neid, kelle väited näevad visuaalselt teaduslikumad välja – teisisõnu tuleks presentatsioone tehes kasutada erinevaid graafikuid.

  • Väljenda end selgelt

Monotoonsus on igav. Kui kaks inimest räägivad täpselt sama juttu, kuid üks neist räägib kiiremini ja kõvemini, tehes vähem pause ja kasutades erinevaid hääletoone, peetakse teda energilisemaks, targemaks ja intelligentsemaks.

  • Vaata inimestele silma

2007. aastal tehtud uuring näitas, et vestluspartnerile silma vaatamine mõjutab oluliselt seda, kui targa mulje sa talle jätad. Mida intensiivsemalt ja järjekindlamalt sa silmsidet hoiad, seda intelligentsem mulje sinust jääb.

  • Riietu targalt

Uuringud on näidanud, et riided, mida me kanname, mõjutavad seda, mida teised meist arvavad. Näiteks naised, kes kannavad töövestlusel pigem maskuliinseid rõivaid, läbivad vestluse edukamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles