Kogu tõde tantraseksist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

20-aastase kogemusega Kriya jooga õpetaja David Green kirjutab Huffington Postis, et tänapäeval tõlgendatakse tantrat sageli valesti.

Pealkiri, kus leidub sõna «seks», paneb inimesi klikkima. Seks on tulus, seksipuudus veelgi tulusam. Seks kui armastuse väljendus pole enam huvitav.

Seks on üks kõige populaarsemaid sõnu maailmas, nagu näitab otsingumootorite statistika. Tantra ja ka kõik muu, mis lubab muuta inimesed atraktiivsemaks ja seksuaalselt võimekamaks, pakub meile suurt huvi. Seksuaalelu parandavate toodete müüjate lubadustel pole piire. Tuleb välja, et iga seksuaalprobleemi on võimalik lahendada imetablettide, nõiajookide, ehete ja isegi operatsioonidega. Näiteks kõlab praegu Florida raadiotes reklaam, mis pakub kolmeaastast laenu neile, kes soovivad oma vagiina välimust korrigeerida.

On see uni? Kahjuks mitte!

Mis on tantra?

Paljud inimesed usuvad, et tantra on moodus, kuidas parandada seksuaalsooritust ja -naudingut. Sanskriti keeles tähendab tan «paisumist» või «jätkumist», tra aga «vabanemist». Nagu me teame, siis jooga tähendab «ühendust». Niisiis tähendab tantrajooga vaimse teadlikkuse avardamist, et olla ühenduses universumi, jumala või jumalikkusega. Tantrast on kirjutatud neljas vedas, mis on rohkem kui 5000 aastat vana pühakiri. Tantratekste on selles üle 190.

Kui tantra viit põhimõtet tõlgendada valesti ja sõna-sõnalt, siis soosib see alkoholi, liha, kala, röstitud või praetud toidu ja seksi tarbimist. Viimane ongi viinud tantraseksi kui majandustegevusharu tekkimiseni.

Tantra on väga kõrgelt arenenud vaimne teadus, mitte vahend, mille väärkasutamisega seksuaalnaudingut suurendada. See on iidne distsipliin, mis aitab õppida ja mõista elu – võimalus jõuda tõeni.

Tantra kõrgeim vorm on nagu jooga, mediteerimise kunst. Nii nagu joogat, ei tohiks ka tantrat harrastada ilma väga kogenud õpetajata. Tantra ja jooga abil tekib saabub teadmine keha ja hinge lõputust seosest – hing on seotud kehaga (mida tõlgendatakse valesti kui seksuaalvahekorda), mis püsib elus tänu sissehingamisele. Jumalikkusega iga hingetõmbega ühenduses olla ongi tõeline armastusest ajendatud tegu. Sel pole seksiga midagi pistmist.

Oled pettunud? Kahju küll.

Kuna kogu maailmale on seks niivõrd suur kinnisidee, leidub küllaga kavalaid «õpetajaid», kes leiavad mooduse, kuidas sellest energiast kasu saada ja teistelt naudingu eest raha võtta.

Muidugi on kogenud jooga ja mediteerimise harrastajaid, kes oskavad oma energiat ja hingamist suunata nii, et see suurendab seksuaalnaudingut. Siinkohal tasub aga meeles pidada, et igasuguse tšakra üleaktiivsus pole kasulik. Kui keskendutakse vaid Swadisthana (seksuaalorganite) tšakrale, võib see põhjustada tasakaalutust vaimse, emotsionaalse või füüsilise tervise vahel.

Ehtsad jooga- ja meditatsioonitehnikad lõõgastavad ja puhastavad nii keha kui vaimu, olles kasulikud igas vallas! Mediteerimine parandab ka tundemaailma, mis teeb inimesest parema armastaja.

Inimene, kes harrastab tantrat vaid selleks, et olla seksuaalselt võimekam, peaks olema väga tähelepanelik. Naudingutega liialdamine võib põhjustada haigestumist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles