Karvaeemaldusnippe neile, kel on tundlik nahk

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Karvade eemaldamine jätab küll jalad ja muud kehaosad siledaks, kuid selle tulemusel võib nahk muutuda punetavaks ja sügelevaks. Põhjus on ilmselt selles, et sa ei eemalda karvu õigesti ja see ärritab nahka ning muudab selle kuivaks.

Nathalie Eleni, kosmeetik, kes on töötanud paljude tuntud staaridega, jagab nippe, kuidas võiksid karvu eemaldada need, kel on tundlik nahk, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

  • Raseeri duši all, mitte vannis

Kuum vannivesi võib naha punetavaks muuta veel enne raseerima asumist.

  • Vali raseerija, mis sobiks sinu nahatüübile

Paljud firmad pakuvad raseerijaid, mis on mõeldud spetsiaalselt tundlikule nahale. Kui sul on täpselt sinu nahatüübiga sobiv raseerija, ei esine sul nii palju nahaärritust.

  • Koori nahka päev enne raseerimist

Kui sinu peamiseks probleemiks on sissekasvanud karvad, tasuks jalgu päev enne raseerimist koorida, et sissekasvanud karvad pääseksid valla ja surnud naharakud oleksid eemaldatud.

  • Niisuta nahka enne vee käes

Lase nahal 2-3 minutit vee käes liguneda, kuna siis muutuvad karvad pehmemaks ja neid on kergem eemaldada. Ent ära jää vanni või duši alla liiga pikaks ajaks, kuna see teeb naha liiga niiskeks, mis tähendab, et sa ei saa raseerida nii naha lähedaselt kui soovid.

  • Raseeri osade kaupa

Ära raseeri ühte kohta mitu korda, pigem võta arvesse raseerija laiust ja raseeri jalgu või muid kehaosi osade kaupa.

  • Kui peaksid sisse lõikama

Kui juhtub, et lõikad raseerijaga sisse, niisuta vatitupsu jääkülmas vees ja vajuta see haavale, kuna sel viisil lõpeb veritsemine kõige kiiremini. Külm vatitups aitab ennetada põletikku ja rahustab kiirelt nahka.

  • Toida nahka naturaalsete õlidega

Kui pärast karvaeemaldust on jalad tundlikud, kasuta naturaalset õli (nt kookosõli) – see ravib nahka ja mõjub tundlikule nahale pärast raseerimist väga kosutavalt.

  • Sügelust leevendab mesi

Mesi aitab vähendada sügelust, rahustab nahka ja vähendab põletikku. Kanna mesi nahale ja lase umbes 20 minutit mõjuda, seejärel loputa nahka leige veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles