Joogid, mis muudavad naha kaunimaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistele meeldib oma välimuse eest hoolt kanda, aga kallite kreemide soetamise asemel tasuks teada, et oluline pole mitte ainult see, mida sa nahale välispidiselt määrid, vaid ka see, kuidas sa oma keha toidad.

Marie Claire uuris nahaarstilt Rachel Nazarianilt, mida tasuks 24 tunni jooksul juua, et nahk muutuks säravamaks ja jume oleks ilusam.

Järgnevalt on välja toodud ühe päeva joogimenüü, mida võiksid järgida kõik need, kes soovivad ilusamat nahka.

Vesi (8 klaasi vett terve päeva jooksul) – dr Nazarian ütles, et ükski teine vedelik ei muuda nahka värskemaks ja pringimaks kui vesi. Vesi aitab säilitada naha elastsust ja muudab jume ilusamaks.

Roheline (lehtkapsa) mahl (1 klaas hommikul) – lehtkapsas annab nahale palju multivitamiine. Lehtkapsas on A-vitamiini, mis soodustab rakkude kasvu ja pühib minema naha halli ning elutu jume. Lehtkapsas on ka C-vitamiini, mis aitab toota kollageeni ja hoiab nahka tugevana.

Lahja kohv näiteks sojapiimaga (1 tass hommikul) – sojapiimas on aineid, mis kaitsevad kollageeni, mis hoiab nahka nooruslikuna ning uuringud on näidanud, et see aitab ennetada ka kortsude teket. Sojapiimas leiduvad mineraalid ja valgud muudavad jume ühtlaseks.

Roheline tee (2 tassi pärastlõunal) – rohelises tees on tohutult antioksüdante, mis kaitsevad nahka UV-kiirguse eest. Antioksüdandid vähendavad ka punetust ja paistetust.

Granaatõunamahl (1 klaas õhtul) – granaatõunamahla nimetatakse ka supermahlaks, kuna selles on palju antioksüdante ja polüfenoole – peaaegu kaks korda rohkem kui rohelises tees – ning see mõjub hästi kollageeni tootmisele. Granaatõunamahla tarbides on nahas rohkem kollageeni ning tekib vähem kortse ning peeneid joonekesi. Granaatõunamahl muudab ka jumet ilusamaks.

Kurgiga maitsestatud vesi (1 klaas enne magamaminekut) – kuna kurgis on 90 protsenti vett, niisutab kurk hästi nahka, lisaks on selles palju mineraale (magneesiumit ja kaaliumit), mis aitavad hoida naha pH taset normis ja vähendavad põletikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles