Iga salat pole kaalulangetaja sõber

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaloririkas salat.
Kaloririkas salat. Foto: SCANPIX

Paljudel on juba praegu mõtted suves ja kergema kevade nimel nähakse toitumisega üksjagu vaeva. Väljas süües võib ju tunduda, et salat on ohutu valik ja kindla peale minek, kuid alati see nii ei ole.

Kõlab uskumatult, kuid valmissalatis võib olla isegi rohkem kaloreid kui Bic Macis. Kalorinormi võivad lõhki ajada salatisse lisatud liha, juust, peekon, saiakuubikud, koorekaste või õli, kirjutab Fox News.

Restoranis peab ka peakoka salatit tellides olema ettevaatlik, sest selles võib olla päris suur kogus sinki, kalkuniliha, mune, juustu, ja loomulikult on see üle valatud rohke kreemise kastmega. Ole tähelepanelik salatite suhtes, milles on «krõbe» või praetud liha ja paks koorekaste.

Lihtne nipp, kuidas kastme liigsetest kaloritest hoiduda, on paluda teenindajat, et kaste toodaks lauale eraldi anumas. Nii saad tarvitada seda mõõdutundega ega pea kogu rooga kastmega üle ujutama. Ära pelga oma eelistusi välja öelda. 

Kodus on tervisliku salati tegemine muidugi palju lihtsam ja saad täpselt kontrollida, kui palju liha sööd. Kui restoranisalatis võib olla tükeldatud kujul koguni pool kilo liha, siis tegelikult saab kõhu ilusti täis ka paarist kalkuniviilust või poolest kanarinnast. Juust annab head maitset ja seda tuleks salatile riivitult raputada ühe teelusikatäie jagu, viilutatud kujul lisa salatile üks kuni kaks õhukest juustuviilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles