Marko Kaljuveer raadiosaates Head Uudised: tuleb elada praeguses hetkes!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaljuveer
Marko Kaljuveer Foto: Head Uudised

Eelmisel nädalal Kuma raadio eetris kajav heade uudiste ühissaade portaaliga GoodNews tõi lisaks saatejuhile Mati Palmetile ja reporter Monika Kuzminale mikrofonide ette ka mehe, kes eestlastele tutvustamist ei vaja. 

Külaliseks oli Marko Kaljuveer, kes on 24 aastat teles spordiuudiseid vahendanud, 14 aastat rahvusringhäälingu sporditoimetust juhatanud, jalgpallis löödud väravate peale hääledetsibelle tõstnud ning nüüd on ta saanud presidendiks – Eesti Golfi Liidu (EGL) presidendiks ehk tekkiva ja tugevneva Eesti golfimaailma riigijuhiks.

Saate alguses loeb positiivsuslainel Monika eelmise saate filosoofiatavasid jätkates ette pika häid mõtteid ja tähelepanekuid tulvil sõnavõtu ja tahab siis teada, mis valdkonna tegutsev inimene on sedavõrd tabavalt öelnud. Kuigi Mati suudaks need mõtted seostada vähemalt viie kindla persooniga, on vastus siiski see, et nii on öelnud seesama saatekülaline möödunud aasta lõpus. «Tuleb elada praeguses hetkes, lihtsalt elada ja nii olen ma otsustanud,» kõlavad tsitaadi algussõnad.

Külaline tunnistab saates, et oma spordireporteri karjääri alguses oli endast hea mulje jätmine tähtis, kuid nüüd on ta just selline nagu on. «Inimene ei pea mõtlema, millisena ma teistele paistan – nii on raske elada. Tuleb elada ausalt ja austada teisi,» kõlab osa Marko elufilosoofiast. Ta nendib, et mõtles siiski just enne stuudiosse tulekut oma poolesajast eluaastast, teda terve elu saatnud spordist ja selle kajastamisest teles. Reporter Monika tahabki teada, mida tähendab 14-aastase staažiga ERR sporditoimetuse juhile uus amet EGLi presidendina ja mida see töö endast kujutab. Tema hinnangul on Marko saamine golfi etteotsa sellele alale tõeline kingitus.

Raadiosaade Head Uudised on Kuma Raadio eetris igal neljapäeval kell 11.25 ja kordust kuuleb pühapäeval kell 15.00.

Raadiosaade on järelkuulatav SIIN! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles