NUKU teatri kohvikus avatakse fotonäitus eesti lastemoest

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaana Süld

12. veebruaril avatakse NUKU teatri kohvikus lastemoe fotonäitus «Mood see kikivarvul käib». Näituse fotode autor ja näituse koostaja on fotograaf Jaana Süld.

«Minu kaamera ette on sattunud palju eesti lasteriietetootjate rõivaid. Kõik nad on pisikesed alustavad ettevõtted, kes püüavad suurte tööstuste kõrval turul olla,» kirjeldab Jaana Süld koostööd lasteriietefirmadega.

Foto: Jaana Süld

Näitusel «Mood see kikivarvul käib» on fotodel avaldatud osa eesti lasterõivaste brändidest, näiteks Mimi Disain, Bluebird ja Merle Lõhmus Unique. Lisaks on fotosid ka mitmelt välismaiselt brändilt.

Foto: Jaana Süld

Jaana Süldil on oma fotostuudio Toompeal, tema töid on avaldatud paljudes ajakirjades ja ajalehtedes. Ta on olnud NUKU teatri fotograaf üle kaheksa aasta. Just tänu nukuteatrile on Süldist saanud pühendunud laste- ja lastemoe fotograaf. Oma esimese isikunäituse otsustaski ta seetõttu avada NUKU teatris – see on talle südamelähedane ja sümboolne koht. Teatri jaoks on sellise sisuga näitus uus, kuid tundes Jaana Süldi tegemisi juba mitu aastat, oli näituse vastuvõtmine rõõm.

Foto: Jaana Süld

Lasterõivaste disainer Merle Lõhmus sõnab, et lastele loodud mood peab olema esteetiline, eetiline ja tekitama lastes soovi riideid uhkustundega kanda, et seeläbi väärtustada ennast ja teisi enda ümber. Tal on  hea meel, et just selline on Eestis loodud lastemood ning ta usub, et avatav fotonäitus aitab neid väärtusi edasi kanda.

Fotonäituse avamine toimub 12. veebruaril kell 16.00 NUKU teatri kohvikus. Kohal on ka väikesed modellid ja lasteriiete tootjad. Näitus jääb avatuks 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles